^_~

Friday, October 21, 2011

Korea Part 1



LCCT departure
 aku memang nak becerita dari A sampai Z tentang holiday aku ni..seriusly it was my unplanned journey..i just feel stress out then i bought the ticket n just fly!~
yup im lucky a friend of mine pergi same time dgn i kat sana ada adik dia study..so masalah perjalanan di sana cam settle la adik dia arrange kan,,ahaks..
camna nak mula cerita ni???arghhhh macam nak cakap semua tapi macam tak reti...gila sudah,,haha..
oklah my trip was a week trip..jumaat malam i fly from penang-kl-korea..
time i p ni bln10 kan masih early of autumn..nice weather la not so cold no so hot..berjalan memang nice..

perjalanan dari malaysia ke seoul memakan masa dalam 6jam penerbangan la..then korea n malaysia just beza 1jam..diorang awal 1jam dr malaysia..korang tak da la nak merasa jetlag sangat..
setibanya di airport incheon korea
sampai ja adik kawan i tuh dah tunggu dah..his name is DIN..sesapa nak g korea nak pakai dia as tour guide can contact him..DIN (010-7620-5517) korang sampai korea ja pakai duit syilling 20sen malaysia untuk call pon dapat..hehe..seriusly tak tipu ok..

then quick breakfast at incheon airport..kitorang makan nasik segi tiga tuh n fresh milk drinks..

gambar gugel sbb lapar sgt xsmpat capture da
then kitorang pon make a move ke area umah din,,naik bus ok bzaman aku duk malaysia aku tak nek bus yg tekan loceng tuh p korea aku naik,,ahaks..ok im staying at umah dia..lucky am i??penginapan free  tuh hehe..thanx alot to DIN..sebabkan makan nasik segi tiga sebagai alas perut ja..kitorang pun singgah lotteria utk makan secara real..ok lotteria kat korea ni mengalahkan McD ok,,makan sedap cam McD n populasi dia lebih banyak dari McD dalam seoul tuh,,senang kata lotteria ni McD orang korea la..tapi kau jangan lak g makan daging2 sumpah2 la daging tak sembelih..so meal aku shrimp burger..(suka suki ja aku bg nama)
McD versi Korea

meal aku shrimp


mcm McD kan??
 sesudah makan ala McD ni aku pon menggerakkan diri ke rumah tumpangan..sampai ja aku terus tido..dalam sejam lebih gak la aku tido..then bangun ja din cakap jomzz g jalan tengok seoul..pergh first day sampai dah terus start journey ok..perjalanan untuk arini di seoul terpaksa sambung next entry memandangkan jam dah menunjukkan keadaan bos nak balik opis dah ni..ahaks..
quick brief kitorang g seoul world cup stadium n naik hanil park punya bukit tgk sunset n bunga api..
sunset from hanil park punya bukit
pictures will be in next entry..

xoxo
Sakura Miyuki

3 comments:

H Y D E said...

ok selesai bace. best!

waitin' for part 2 :)

B.E.L.L.A said...

akak .. tmpang tnya eyh .. Din tu llaki ke pmpuan ?
btwy .. jeles la ngan akak coz dpt pegi Korea .. =)

Ana Miyuki said...

MR HYDE:ahaks tq nnt i cari masa update k susah sgt nk update ni huhu

bella:din tu lelaki :P jgn jeles2 nnt kumpul duit p la k..hendak seribu daya dik :)