^_~

Saturday, May 30, 2009

-im blur,,i want teddy bear blur!!!-

arini sabtu,,
aku tgl kt umah,,
duit xda,,
mimi lak baby bawa,,
aduh,,
mati kbuhsanan aku,,
huhu,,
k rr,,
aku luangkn ms bronline ja,,
tp xda spa pon yg online bsama,,
wawawa,,
teddy bear blurrrr!!!!
wahhh i need it,,
lalalaaaa,,
huhuhu,,

logbook aku dh 3month xsiap,,
need smgt nih,,
smgt ku jauh mghlg sdh,,
aduh,,
need new spirit dowh!!!

huhu,,
miss frenss,,
miss mama,,
miss my happy self,,
lalalaaa,,


sedap kan klu dpt hug a huge innoncent teddy bear,,
such as a huge cute TEDDY BEAR BLUR,,
i want it i want it,,
wawawa,,

-miri-

i promise nk update ttg miri's holiday kan,,
such a bad promise,,
stll xleh nk trnsfer pictures to my lappy,,
hukhuk,,
so how,,
nt cita aja ka,,
no picture???
damn so not me kan,,
no pic no story la dear,,

-updated-

my mum just flew to mekah on 28may evening,,
hope mama will done her umrah will lots of bless from Him,,
love mama

Tuesday, May 26, 2009

pengakuan

sometime confess adalah pkara tbek utk kta lakukan but smetme ianya memeritkan,,
tol ak??
ok this just nk gtaw MOHD HAZWAN already confess to me he has new girl to replace me,,
n now he ondaway nk tackle that girl,,
what should i say??
gudluck??
badluck??
ok la im not that bad,,
aku just wish him ok n ep,,

so nice kan aku nih,,
its ok,,
let get loud,,
party plzzz,,

frenss tlg party wth me,,
need to enjoy my life as i am a single free women,,
hahaha,,

LOVE FRENZ

Monday, May 25, 2009

-HePi BiRtHdAy To SyAzAnA-

bday aku wei 25may,,
aku dh 22thn skg,,
tp xbestnya bday skg,,
kwn2 xda,,
family jauh,,
bf xda,,
huh,,
such a loser,,
wat ever hapen already hapen,,
be tough syazana,,

HEPI BIRTHDAY TO U SYAZANA

love myself

p/s : once again,,no pic cos kat opis,,cpu yg buruk xnk detct pendrve,,

-love make me confiuse-

dia syg aku,,
dia jaga aku,,
dia care aku,,
tp knapa aku camnih???

knapa aku plh utk jauh dr nya,,
knapa aku plh utk tdk bsamanya,,
knapa aku plh utk mngejar sesuatu yg xpasti,,

adakah aku tll bodoh,,
adakah aku tll tdk matang,,
adakah aku tll ikutkan ati dan prasaan yg mberontak,,
adakah aku tll ignkan kebebasan,,

aku syg dia,,
tp aku suka kamu,,
ah jiwa yg xtentu arah,,
apa plu aku lakukan,,
plu kah aku kmbali mgutip cnta dan kasihnya,,
plukah aku tnamkan prasaan tdk sukakan dia,,
aku sentiasa dlm dilema,,

mgapa ini tjadi,,
mngapa aku biarkan ia tjadi,,
mgapa plu ada kasih rndu sayang cinta dan suka,,
apakah prasaan itu smua di kala ini,,

p/s: no pic update from opis

Wednesday, May 20, 2009

-holiday in miri-

aku just came back from holiday in miri,,
nk story camna ek,,
later la,,
bila aku dh transfer gambo2 ek,,
ni kat opis,,
aku br dpt taw cra nk buka page2 tlarang kat opisnya pc hahaha,,
tp line xclear,,
da ja owg mnjenguk,,
xsenang ati aku nk wat kja sampingan ini,,lalalaaa

Wednesday, May 13, 2009

dont tell me

aku sgt suka lagu ini,,xtaw napa,,mgkin aku suka la,,hahaha,, lagu apa ek,,lagu avril la DONT TELL ME,, huhu,, part yg aku suka,,jap ek,,

Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do,
Dont try to tell me what to say,
Your better off that way


gambar hiasan(iklan colgate)

hiasan lg(no komen)

lg2 hiasan

tu cebisan part yg aku suka,,meh aku bg the whole song ek,, ku xda kja camni la,,

You held my hand and walked me home I know
While you gave me that kiss it was something like this it made me go ooh ohh
You wiped my tears, got rid of all my fears, why did you have to go?
Guess it wasn't enough to take up some of my love
Guys are so hard to trust
Did I not tell you that I'm not like that girl?
The one who gives it all away

[Chorus:]
Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do,
Dont try to tell me what to say,
Your better off that way

Don't think that your charm and the fact that your arm is now around my neck
Will get you in my pants I'll have to kick your ass and make you never forget
I'm gonna ask you to stop, thought I liked you a lot, but I'm really upset
Get out of my head get off of my bed yeah thats what I said
Did I not tell you that I'm not like that girl, the one who, throws it all away

[Chorus]
Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do,
Dont try to tell me what to say,
Your better off that way

This guilt trip that you put me on won't, mess me up I've done no wrong
Any thoughts of you and me have gone away

[Chorus]
Did you think that I was gonna give it up to you, this time?
Did you think that it was somethin I was gonna do and cry?
Don't try to tell me what to do,
Dont try to tell me what to say,
Your better off that way

Better off that way
I'm better off alone anyway

Tuesday, May 12, 2009

share

xsemua bnda kt leh share,,xsmua bnda kt leh cita,,xsmua bnda kt leh luahkan,,tp once kt dh tlajak utk mlakukan smua bnda yg xleh share xleh cita xleh luahkan means kt mmg carik maut,,btol ka??tu aku rasa la,,smtme aku ni sng ja nk cta smtg kt owg kan,,smtme sgt ssh aku nk share smtg yg ku pndam,,plik la aku nih,,yea hal ni pnh aku mskkan as my weird things,,huhuhu,,

tp nk jg share kat cini,,aku broke up dgn mohd hazwan to those yg xnotice bnda nih,,here i anounce it,,hukhuk,,

perit di hati ku tgg sndr,, sdh di jiwa ku pndam sndr,, ksunyian di ati ku lupakan jua,,

but dont worry i am ok!!aku dh dewasa aku pndai jg dr pnd bw dr pandai hiburkan dr sndr,, love is not blind but it make us blind,, aku dh xbuta lg kerna aku dh xbcinta,,hahahaha,,

note:he proposed me back but im not ready to be back in a relationship wth needs comitment,,so for now let me enjoy my life wth anybody i want ok!!love myself,,

im i hot???

perghhh soklan 1st dlm tag yg maria bg nih,,

Anda rasa anda hot?
mak ai,,sumpah aku xtrasa hot,,trasa panas ada la,,sbb ms aku wat tag nih aku xmndi lagik,,lalalalaa,,


Upload gambar kegemaran anda

Kenapa anda suka gambar ni?
sbb sya tgh epi sgt2 tme nih,,smuanya 1st tme 4 me on this nite n day,,all began wth this day,,muahh,,syg syada sbb bw aku enjoy that nite,,

Bile kali terakhir mkn pizza?
bln lpas kot,,mkn dgn akak opis,,lunch break km xtaw nk mkn pa pizza mnjadi pilihan atinya,,lynnnn,,

Apa yang anda buat selain menyelesaikn tag ni?
tgh bsiap nk kuar dinner dgn osmet,,smpt lg smbil2,,hahaha,,

Selain nama sndri, anda suka dipanggil dgn nama apa?
nth,,tp sya suka owg pgl i syg,,hahaha,,gatal seh,,xda la,,suka pgl nana la,,

Tag lg 7 org?
xda sapa la nak tag,,
nk tag GKSB sowg ja,,cik gadis sila la ek,,tp cam pnh ja ang wat tag cmni kan,,hahaha,,lyn ja rr,,

Siapa GKSB??
dak yg aku knl dlm dunia bloging nih,,hahaha from my cuzen,,

Wednesday, May 6, 2009

-EpI MoThEr'S DaY-

this weekend aku blk alor star,, aku blk tgh ari sabtu seem jumaat aku kuar mlepak dgn nya,, then sabtu br blk kg,, smp2 ja tgh ari tuh adik ku n tokwan siap2 nk g umah makcik,, mama xda mama kuar g tmpt apa nth,, Jagung Emas apa entah,, g uruskan hal dia nk g umrah,, xdan dok trus grak g umah makcik,, bkn jauh pon,,hahaha smp2 ja umh makcik,, aku nih mmg la sah2 kbulur,, trus ku bdal naci 3 pinggan,, pas mkn trus ku colapse,, sdr2 ja dh ptg kul6 lbh gak ku bgn,, bgn2 ja tgk2 adik ku n pupu2 ku br smp,, depa kuar bli kek mother's day,, ku nih muka mamun2 lg,, bsh2 muka trus ajak diorang smbt mothers day,, padahal its on today,, 10may,,tp kitorang advanced kan la ek,, kebulur nk mkn kek,, hahaha,,

lyn pic2 mama km ek,,

eh tbalik ek pic kek nih aku snap,,hahaha,,pusing la kpala msg2 k,,ala tls slmat ari ibu ja,,

mama n makcik,,our greatest mothers

tokwan jg ada bsama,,epi familia,,

daughters n son celebrating their mothers

makcik n mama suap2 kek lak,,sesama mama2 hihi,,

we r epi with family,,love family all da tme,,

p/s:muka aku xda sbbnya aku kan br bgn tdr sah2 huduh,,so aku volunteer jd camera girl ja,,lalalala

-sakae sushi-

aku g mkn sakae sushi dgn akak opis aku arini,,wah bahgia mkn owg lnja,,harus mkn puas2,,huhu,,tp mlgnya aku nih sll tetingal kamera dlm kreta,,hahaaha,,masalah tul,,tu maknanya aku mmg plu pakai hp yg ada camera canggih,,aku nk 6500 aku blk la camni,,hukhuk,,

Monday, May 4, 2009

family weekend

weekend ni,,1 mei adalah ari pekerja,,maka smua owg cuti!!!! aku pon kompom cuti,, so blk aloq staq la mn lg kan,, aku blk pg jumaat smp2 ja aloq staq aku trus g lpk umah nisah,, hahaha,,harusla begosip habis-habisan dl,, hahahha,, lpk2 smp tgh ari awin kol ckp dia smp shahab dah,, aku pon grk dgn nisah g shahab amik awin adikku tu,, later km g lpk ct plaza la,,haha,, aku nk cr purse,, sbb purse aku kn dh buruk,, mnt owg adiahkan,,smp mati pon blum tntu aku akn dpt,, tol ak?? so kna la g bli sndr,,huhu,, pusing la ct plaza km 3 owg,, tp xda gak yg bkenan di ati,, aku nih crewet jg ek,, hahaha,, br sdr dr,, later dh xjumpa jg,, km pon g lpak kat karoke la,, smentara tgu si afif@budin bf tcinta si nisah nih smp,,nisah n afif

lpk karok harus la karus 4 5 lagu,,tp mlgnya aku ttgl camera baru aku tuh dlm kreta,, maka xda la picture2 bkarok tuh,,hukhuk,, xpa len tme plak ek,, hihi,, dh pnat karok km pon g makan sbb lapo,,pas mkn trus chaloooww,, mn xnya aku umah pon xjejak kaki lg sjak2 smp aloq staq pg tuh,, hahaha,,besa la aku nih,, kdg2 umah nisah tu umh no 1 lak,,hahaha,, ok la,, ari sabtu nya adalah lpk umah ja,, ehh xjg,, hahaha,,aku lpk umah nisah jg ari sbtu pon,,hahaha sengal kan aku nih,, al kesahnya aku nk g celcom la g terminate celcom berukband yg ats nama aku tuh,, hahaha,, dah g celcom dgn moto nisah,,km g pasar lak bli brg dapur,, lpk jap umh nisah mkn nsi smua,, nk blk xleh almaklum la pth kaki,, kreta aku baby bwa,, nisa lak kreta dia xcident,, huhu,,kna la tgu bf nisah mai amik,, ptg br si afif nih mai,,sengal tol kan,, mana xnya weeken ku dh 2 ari di umah nisah,, hahaha,, g as mall jap,,lpk sat tgu baby mai,, br aku grk blk umah,,hahaha,, sengal tol aku nih kan,,

ok la tme wth family lak la kan,, asal bca tajuk cam aku lpk dgn famly sokmo ja kan,, padahal 2 ari aku dgn nisah ja,,hahahaha,, emmm ahad tme for family,, bgn pg smyg subuh ja,,then lompat msuk blk mama lak,, hahahaha,,harus la aku,baby n awin smbg tdr ats ktl mama lak,, hihi,,then br la bgn around kul9 camtu,, lpk bekpas jap,, makcik n family smp,, bw 2 rkor ikan terubuk,, wah apa lg,, mkn besar la,, hahaha,, tp b4 that aku cian tgk mimi aku ajak la adik pupu ku mndi kan si mimi tuh,, kasi cun sket,, dah2 cun ltk tepi xmau nek,, hahaha,, then bmula la aktibiti utk psiapan lunch,,aku makcik n idaus jg bahagian bakaq ikan,,hihi,, best jg nih,, bakar dr xhujan smp hujan la,, haha,, tp sian mimi br ja mnd sabun elok2 dh kna hujan,, kompem2 kotor blk kan,, huhu apakan daya,, dh bkar ikan trubuk km smbg bkr ikan temenung lak,, hihi,,bkaq jgn xbkaq beb,, sedap gitu bau asap,,haha,, yg len2 mama amik part wat kerabu mempelam,, almaklumla musim mempelam skg nih,, harus kaya dgn mempelam,, mira n baby amik part buat sayuq,, sdp jg la sayuq dpa wat,, opss xlupa juga jasa dpa sagat or parut buah pelam utk wat krabu,,
hahaha,,penuh skill gitu,,

desert hanyalah buah betik,,
awin n syikin mghilang,,minah2 nih mmg xreti sket nk tlg wat2 kja dapur,, yg taw mkn ja,,huhuhu,,
finally terhidang,,opss sayur xcapture plak,,hihi,,xpa la ni pon nmpk cam sdap kan,,ringkas ja mkanan kami tp mkn xhengat dunia beb,,