^_~

Sunday, December 2, 2012

Emergency

dear god...why am i having bad luck in love life story????am i a bad girl that u wanna punish me this bad????

please dear all pray for me pray im getting better day by day..

Monday, September 17, 2012

Tentang Aku

Aku..
Ya tentang aku..
Bukan kau..
Bukan kamu..
Bukan dia..

Aku..
Aku bukan insan yg bisa bicara keperitan ku..
Aku bukan umat yg mudah menzahirkan ketidakpuasan hati ku..
Aku hanya pandai memendam rasa..
Aku hanya bijak menidakkan rasa..

Aku..
Aku insan yg pingin dikasihi..
Aku hanya insan yg dahagakan perhatian..
Aku insan yg tagih belaian kasih sayang..
Aku hanya gadis manja inginkan perhatian dan kasih sayang dunia semata..

Aku..
Ya..aku tak pandai mensyukuri kasih yg ku miliki..
Ya aku tamak dlm mencari kasih sayang..
Ya aku haloba dambakan perhatian..
Itu lah aku insan yg tak pandai mensyukuri..

Maafkan aku wahai sekalian sahabat kasih cinta..
Aku membebankan kalian dek kerna diri ku yg tak pernah mensyukuri..
Ampun kan aku..

-AnaSyanaz2012-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, August 28, 2012

Roses vs Chocolate

Hey there lovely rose..sometimes I think I need flowers rather than chocolate in order to throw away my stress..I'm fucking love da lovely smell of roses..but in da name of God I swear I'm not a lovely person that will plant trees or roses in my room..so I think I will choose to buy dozens of chocolate as stock in case my swing mood happen to be..

Gosh!stress..faktab moment..need u..need someone..but why at the most crucial time I need a shoulder there's none around me..everybody seems selfish..just think of their own heart feeling their own stress their own needs their own wish n will..

Dear lovely baby GB..I'm sorry for everything..
Dear bff..I'm sorry to burden u at the most down moment..

I just love to play around but doesn't mean I'm not serious in everything..I wish u heard this..joking but become fighting..

Mentari pagi takkan kekal menyinari alam kerna kabus tebal bisa menyelubungi tiba2
-AnaSyanaz2012-

-Expect the unexpected-GB

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, July 23, 2012

BFF vs BF


semua orang boleh dikatakan ada BFF...tak kisah la BFF tu membawa apa makna pon dalam hidup kalian,,yang pasti anda sendiri mengetahuinya,,

ada yang cakap BFF means Best Friend Forever..ada gak yang nak tafsir Boy Friend Forever,,semuanya atas diri masing-masing,,bagi orang yg dapat BoyFriend (BF) and BFF yg merupakan orang yang sama dia agak beruntung which means dia tak akan hadapi konflik perhubungan antara best friend n boyfriend..namun dia still akan ada kekurang which is dia akan kekurangan tempat luahan perasaan,,contohnya gaduh dgn BF nak ngadu dgn BFF tak dapat la kalau da BF sendiri tu BFF dia,,setiap benda ada pros n cons dia..atas diri kita nak terima macam mana..

berkenaan gender pulak..ada orang cakap different gender tak boleh jadi BFF..tapi my own opinion aku selesa dan sangat ok mempunyai BFF dari different gender,,aku ada BFF lelaki,,kata orang ada BFF different gender ni boleh membawa kepada salah satu pihak akan TERfall in love..ok adakala ini semua betol,,tapi bagi aku semuanya bergantung atas individu tu sendiri,,ya betol perasaan tak boleh dikawal..once u fall in love u will fall..tapi aku masih dgn pendirian aku,,selagi kita dgn bff kita walaupon terlahirnya keadaan TERfall in love oleh salah satu pihak we can still be bff as long as we are professional,,samada keep it deep inside your heart bout the feeling or if nak luahkan bear with the consequences..kalau luahkan and bff anda juga punyai perasaan yang sama u are damn lucky..but if not dont be sad n jangan putuskan persahabatan yg terjalin..kekalkan dan be professional,,sooner or later both will accept the fact they are not meant to be together selain being BFF..

there are few people came out with statement that girl n boy cant just be friend..just for sharing but im sticking with my own thought!we still can be friend if we know our limit in relationship!

Shakespeare said, “A boy and a girl can never be friends forever.”

Lincon said, “Best friend relationship between a boy and girl is the starting step for what we call Love.”
Wordsworth said, “Proposing a boy or girl for friendship is nothing but indirectly saying, I like you.”
Michael Jackson said, “If one can become your best friend, then he/she can easily become your life partner.”

 
now bab BF pulak,,which is BoyFriend..or special boyfriend la kan,,persoalan sekarang ialah boleh kah BF kalian accept kemesraan dan chemistry yg terjalin antara kalian dengan BFF kalian?kalau BFF kalian ni dari gender yang sama mungkin lagi mudah nak handle,,tapi if macam kes aku ni aku punyai teman rapat or kata umumnya BFF dari opposite gender..kalau aku punya teman istimewa,,bisakah si dia menerima keadaan ini??aku pernah ada bf..yes ex-bf aku sangat jeles tengok aku punya relationship dgn BFF aku but aku terang dan keras2 tegaskan "me n him only BFF because he know me earlier than u"..end up ex-bf aku still tak leh terima,,dia paksa aku menjauh dari bff aku,,huhu so bad and so sad,,aku sampai terputus hubungan dgn bff aku and bila berjumpa kitorang jadi janggal..sehingga lah aku jadikan bf aku tu sebagai ex-bf..jodoh tak ada apakan daya,,jangan disalahkan pihak luar ok,,ok back to main topic..
yeah!sekarang aku punya bff dari jantina lelaki ada 2orang,,yes aku sangat rapat sangat mesra dan mereka both sangat paham aku kadang2 lebih dari aku paham diri aku,,aku nak tegaskan di sini,,kepada semua bf yang wujud dalam dunia ini tolong la bertimbang rasa,,jangan putuskan persahabatan antara dua sahabat,,kau tu baru muncul dalam hidup gf kau si bff dia dah lama kenal dia dah lama ada dengan dia baik masa dia jatuh dan bangun so tolong lah jangan sesekali buat gf kau terseksa nak kena pilih antara bf dan bff..


bagi si gadis pula,,untuk elakkan berlakunya masalah bff yg berlainan gender or anda sendiri TERfall in love dgn bff kalian aku nasihatkan jangan interupt too much in your bff personal life..jangan suka suki nak bg hugs n kiss selain dari goodbye hugs or kiss ataupon hugs at the most time u need a shoulder..jangan sesakali buat ayat jeles if he have someone yg dia suka or crush or sedang usaha nak usha2,,be supportive jangan kau nak kondem lak pilihan hati bff kau,,melainkan la kalau manusia yg  bff kau tengah usha tu mmg bitch memang patut la kau sound dia direct..but please dont used yourself sebagai banchmark..maksud aku jangan cakap "dari kau pilih pompuan tu baik aku lagi bagus baik aku  ja jadi gf kau" ini ayat yang sangat menjerat dalam persahabatan bff yang opposite gender..

Monday, May 28, 2012

Indah senyum dari jiwa

Aku tersenyum setiap masa..
Kau alpa tika ku terasa..

Aku terluka dalam ketawa..
Kau mendiam seribu bahasa..

Aku kecewa tika kau bahagia..
Kau lupa apa perlu kau kata..

Aku menangis sendirian saat kau lupakan aku..
Kau mengangap ku menjauh atas mahu ku..

Ku menanti pujuk rayu mu..
Kau kata ku perlu kuat demi mu..
Ku perlu berdiri sendiri kerna ku gadis kuat sentiasa..
Kau lupa ku perlu sokongan dan pimpinan mu jua..

Ku telan segala duka..
Kau luah segala rasa..
Ku terima segala kata..
Kau kata ku mengada..

Ku hanya perlukan perhatian dan cebisan kasih sayang mu..
Ku pinta masa kau untuk ku..
Bukan dunia kau yg ku tagih dari dulu..
Bukan harta kau ku rayu dalam hidup mu..

Fahamilah aku sayang..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, April 10, 2012

KLCC

When I told u I love u I meant it from my deepest heart..
Please don't let my heart hurt..
I'm taking a huge step just to be normal as others..
Please don't hurt me..
I'm standing here like a skyscraper..
Waiting to reach u up there..
Please knee down your pride..
Let us be together..
Let the star shine over us..
Let the thunder rock the world..
We still stick together..

Gummy Bear

AnaSyanaz2012

Tuesday, March 20, 2012

Crush

Having a crush is a good way for u to let the past over u..the pain the sadness r all around u when u have a broken heart..by having a crush u can feel less pain..time by time ur heart will found correct person that will heals n treat the scars on ur heart forever!

Monday, March 5, 2012

Children are parent's way of correcting their mistake

Have u ever cross over thinking that u as a child to ur parent was make just to continue achieving the unsuccessful dream of ur parent..
Just to got what they wish but they couldn't done it by themselves
Just to avoid doing things that were gone wrong as they did it before..
We are made just to be a canvas for parent to make a decoration as they wish as they hope no black colour will spoil the paint..
Is it all about our life or a plot of completing our parent life journey?
Think by your own..
Think deeply..
Lots of things I thought off..but I dunno how to put it in words..
I will just swallow over it..

Hoping to be better for the sake of ourselves not themselves..

Sunday, March 4, 2012

Forgive n forget

Forgive n forget won't be existed when there's still holding grudge..

AnaSyanaz-2012-

Picture shows a peace that I'm craving for n hardly to be found in the metropolitan world!
Sunset at Goaldcost Sepang..

Saturday, February 18, 2012

Working world

Pic shows 2 cupcakes from my company sempena pengistiharan working hour bakal berubah which is we will be working half day on friday..so isnin hingga kamis wajiblah bekerja 10jam 1ari uwaaaaaa from 8am-6pm or from 9am-7pm..sobsob..nak balik awal haruslah aku g keja awal..haish..kalau tak alamatnya balik kul7 la aku..

Happy working!!

Tuesday, February 7, 2012

Tak Bermakna

Tak bermakna aku masih mencintaimu jika aku masih menyayangi mu..
Tak bermakna aku masih mengharap jika aku masih berhubungan dengan mu..
Tak bermakna aku terluka jika aku melihatmu bersama orang lain..
Tak bermakna ku benci jika ku menjauhi mu..
Tak bermakna ku ingin bersamamu jika aku masih setia di sisi mu..

P/s:picture of my beloved watch dah mampus habis bateri..3tahun dah wanna buy new watch huhu..

Tuesday, January 24, 2012

Its hye hye bye bye

Notice that I belum ada post anything since 2012 shows itself..what to do no mood at all to write things..padahal a lots of things had happened between this time..

Maybe still not too late for me to wish happy new year 2012..welcoming u with great prospers..

Things change in my life..I'm not working in Penang anymore..I have been moving to Kuala Lumpur..my life started in kuala lumpur on 16jan2012..new world new environment*which is lots of pollution* new colleague n new living style*which means living cost being increase,my expenses must be taking care in a good way*..

Hoping I can survive in a good way and achieve great things in my carrier n future..

Btw in my last post was a GA..since nobody involve n I just saw only Nad(frame n lenses) did it, with my whole heart I would like to announce that GA I will give to Nad..since he live in kuala lumpur, sooner or later I will catch him up n give it away :) *Nad remind me when we meet up ok!*

Till next I hope I can be better than before..maybe this 2012 I will make this blog as my own diary..hope it won't disgust or annoy anyone*care like others are reading mine*..maybe lots of my bad n my experience n my luahan hati ratapan nasib tangisan jiwa akan memenuhi ruangan ini..but hope I will just write the happiness which I'm hoping I will find happiness all da way*facepalm day dream la kan*..

SaKuRa MiYuKi