^_~

Thursday, March 31, 2011

Who Do U Think U Are?!

No I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love
I loved the most

And I learned to live, half alive
And now you want me one more time

who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?


Dear, it took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises

And now you're back
You don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?

Who do you think you are?

Who do you think you are?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 30, 2011

Drink From Paradise Available on Earth

wallaweyyy..tajuk mau hebat..hehe tajuk ni adalah tagline restorant Black Canyon,,
Aku sangat suka makan kt Black Canyon ni..
Nak kata mahal standard ja la..
TomYam dia perghhhh meletup..
Nasik dia lak comel ja sll bentuk empat segi..
Western food dia pn not bad la..
Actually Black Canyon ni specialise in Thai Food ssb tu TomYam dia TERBAIK..
Setiap kali aku g Black Canyon mesti rasa nk makan tomyam dia walaupun dlm otak set nk makan makanan lain..
Huwaaaaa kuatnya penangan Black Canyon kt aku :)
Ok bekenaan dgn tajuk n tagline restaurant ni..
Serius babe aku jatuh cinta dgn semua drinks dia..
Tapi dia banyak drinks base on coffee la..
Mocha blended+capucino seangkatan dengannya la..
Nak sebut semua letih rr..hehe..
Aku ni species tak da la pengemar ais blended drinks..
Tapi Black Canyon punya aku tak dapat nk tolak r..
Superbbbb!!
Wakakakaa~

No pic of black canyon coz I'm lazy :)

X.0.X.0 SaKuRa MiYuKi
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 24, 2011

Indahnya CinTa Kanak Kanak

Indahkan kalau dapat kembali bercinta mcm zaman kanak2 dulu..
Cinta kanak2 ni semuanya sweet ja indah ja..
Tak perlu pikir benda lain pun..
Tak perlu pikir keja,,opis,,bos,,time in or apa2 ja bekaitan tanggungjawab bekerja kan..
Melalut ja aku ni..
Maksud cinta kanak2 yg aku suka ialah boleh sms smp subuh or smp tetido..
Boleh cakap fon lama2 smp habis kredit or melambung bil tepon..haha
Esok sekolah mak kejut..so xdala kebarangkalian nak lewat g sekolah or ponteng sekolah..
If dok uni nnt roomate kejut tak pon member tlg sign kan attendance..
Muahahahaa..
Heaven kan CINTA KANAK-KANAK..

Tapi sekarang..
Dah keja..
Dah ada tanggungjawab sendiri..
Tak kira la keja apa pun kerani ka engineer ka cikgu ka..
Semua kena bangun pagi utk pegi keja sbb tu tanggungjawab kan!
If masih hidup dalam keadaan CINTA KANAK-KANAK..
Mesti ada esk masuk opis punch card kaler merah..
Wakakakaa zaman skg ada punch card lg ka??so lame~
Mesti ada yang terbabas subuhnya..
Mesti ada yg menguap spoloh juta kali kt opis..
Mesti ada keja yg tak dilakukan secara efectif..
Haish!~

Rindu la zaman2 bercinta mcm kanak-kanak ni..hehehe..

So moral of da story bercinta la dr zaman kanak2 so tak da la korang terlepas peluang merasai INDAHNYA CINTA KANAK-KANAK..

X.0.X.0 SaKuRa MiYuKi
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 17, 2011

Happy Birthday Dear Cousins..Jokerians..Family..

March was a month full of my buddies birthday..
Start with::
1st March~mama
Followed by my dearest jokerians..Liza+eimah+asma+salma..
My sister..
My cousins..Azrie n Diela..
Those picture is our picture..
Me+diela+ayie..
Kitorang ni punya KAMCENG..
Secret smua dlm perut km btiga..
Hahaha..
Susah senang besama..
Sbb tu I love them..
So wish my dearest buddies::Ayie::
Alldabes To U in ur life babe..
Cepat2 la naik kapal..
My best mate ever::DiELa::
Alldabes to U..
Smuga Allah beri segala kesenangan dlm mgharungi ranjau khidupan penuh ragam~
LOVE ALL
HAPPY BIRTHDAY TO ALL
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 16, 2011

Saat Degup~

Saat pertama kau ku temui..
Tiada degup debar hati ini..
Telah kau ku kenali..
Kencang benar degupku ini..

Saat kau dan aku ketawa bersama..
Hatiku terakamkan semua saat kita..
Tika kau ku nyatakan cinta..
Senyum dan tawa ku hanya saat kita bersama..

Saat kau mula lukakan ku..
Hati ini menahan pedih luka itu..
Demi kasih ku turutkan kemahuan mu..
Aku pergi demi kamu..
Walau kau masih di hatiku..

Kini..
Kau kutemui..
Degupku bagai halilintar mencecah bumi..
Ku tak mampu terus begini..
Maafkan diriku kerna menyintai sepenuh hati..

Kini..
Kau dan aku bagai orang asing..
Terasing kerna dunia masing-masing..
Walau berdiri dalam paksi lingkaran pusing..
Kau dan aku memaling..

Saat itu..takkan kembali..
Kini kau..bukan lagi begitu..
Saat aku..cuba melangkah..
Kini ku..terjatuh sendiri..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, March 15, 2011

Monday, March 14, 2011

6sifat wanita yg tak patut dikahwini

Gambar hanyalah seorang gadis kerdil yg takda kena mengena dgn ulasan dlm post ini:D

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

 

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

 

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

 

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

 

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

 

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:

 

Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

 

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

 

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

 

---Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli...Wallahu'alam
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, March 11, 2011

Cute gift to friends

Hah cute kan benda2 ni??hurm sapa beminat boleh order ya..ni kawan aku wat bisnes sj ja aku nak tlg promot kt sini..kwn aku wt bisnes ni kt umah ja..br mula lg~
Kalu ada sapa2 berminat leh tnya aku k..
Harga bentuk smua blh direct runding dgn kwn aku Qilah namanya..korang leh cari dia dlm fb dia k..-search "Qilla Jamil" dlm fb ada smua colection design benda ni..leh la tgk k :)
Kt sini aku nk letak harga tak silap aku 1 rm3 kot..
Cantik2 leh wat keychain hp,keychain beg,gudluck gift kt kwn2..pin clips pn ada dia leh watkan :)

Alldabes to Qilah in her starting bisnes :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

U r mine finally~

Hahaha~
Seriussss aku gembira walaupn arini pmulaan ari sgt xbes..
Hoyeaaaahhhh its mine finally..
Paco robanne one million perfume..I love it so much..
Hehehe
I also got paco robanne blackXS banger!~
Suka gembira n tima kaseh mama sbb ceriakan ari ku ini..love mama so much!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 10, 2011

Technologies is killing us~

Tweet anywhre u r
Drive n tweet
Drive n surfing
Yaaaaa I'm driving I'm surfing n now I'm driving while I'm blogging~
Oh hell is near around me but why am I still doing this..
Dulu::
"Don't talk n drve"
But now! Should hve::
"Don't bbm'ing while drving"
"Don't surfing while driving"
"Don't tweet or fb while driving"
Damn all technologies nowadays r one stair to b express way to hell!~

Bye concentrate on my drving lalalalaaa~
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, March 8, 2011

Happy Women's Day

Sempena women's day someone brought me to a dinner~
Hoyeaaah so I decided to have kenny rogers as my dinner place..
I was so hungry n ordered a plate of half chicken with 3side dishes~
Hahaha I'm struggling to finish those food~
Hehe tu la kan tamak lagik :D
Oh BTW I had a roses on da day also as an appreciation being a woman I guess hehe~
Thanx a lot for making it such a memorable day through out my life!!
Thanx so much friend :)

-mcm karangan budak darjah 1 ak?its been a while tak menulis in english hahaha-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, March 7, 2011

Pencarian baju kurung purple for my best friend wedding

Huwaaaa dah semingu lebih aku g usha baju kurung purple still aku tak grab sehelai pn huhu..
Baju2 ni just baju yg aku bkenan tp haishhh..
Masih belum cukup puas ati so masih mencari~
Mari mencari lg~
Klu xdpt jg mgkin akan grab antara baju 3 ni la..tp yg kebaya tuh anne dh amik..klu amik sma apa pndangan korang???
Wallaaaweyyy we r twins~
Hoyeaahhhh suka hahaha sengal+mereng+gilos~
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, March 5, 2011

sushi nite was our girls nite~!

sushi ni kitorang g makan malam aritu..
sbb 1 week before si chibi ni demam teruk,,
then dia ckp la bila sihat nk g makan sushi,,
so aku cakap ok aja,,
then dia dah sihat,,
anne pon msg la aku ckp JOMZZ SUSHI DEAR~!
aku ni xdahal..
makan aja smua,,
so aku pn setlekan apa yg patut scepat mungkin kat opis,,
then terus beredar nk g sunway,,
kitorang nak makan kat sakae sushi~!
aku pn invite syada bersama,,
aku cakap,,
"jomzz la girls out before ang jd bini owg"
syada pon on aja,,
hehehe,,
pas smyg magrib kt sunway km pn heading to sakae la,,
apa lg,,
mula nk itu nak ini,,
makan tanpa pikir,,
smua yg kitorang suka smua plate kaler MERAH~~
Merah = rm5.90
pink = rm3.90
green = rm1.90
konklusinya taste kami ni taste red!~
jomz picture :)
attended:syada,,chibi,,mayo,,anne,,me
(diah tak datang so all picture taken sbb nk sakitkan ati dia)
keji kan kami??
keji sbb kami sayang dia sbb kami igt dia sll..
time makan igt,,
lepas makan igt,,
tp xda lak smp nk tapaw bg dia,,
hahahha


special for u DIAH NADIAH :)
tanda jari ini tanda diah sbb dia suka letak jari bila amik gambo :)
us with love n fullness
ana n anne~love allways :)
me~nasib la duduk hujung sll kena jadik tea maker la,,
sbb hot water is beside me-_-"
candid lovers
chibi budak baik demam yg ngidam sushi,,
all dis is for u babe :)
cam-whoring love :D
anne n syada yg sll nk bhubung mesti nak melalui aku,,
pelik sdgkan mereka 1 tmpat tp apa2 mesti mnta aku sampaikan ;p
kredit to u my dear anne sbb uplod pic kt fb..harapkan aku haha~
mmg malas la,,
bila dia uplod kt fb br aku ada semangat nk update blog,,
sbb senang :)
love u all always :)

swensens moment :)





swensen ni terkenal dgn aiskrim dia,,
sedappppp~!
layan pic la ek,,
tp story dl lah,,
anne n me :)
diah n me :)
  
mula2 aku g swensen ni g dgn anne n diah,,
mereka adalah stomach mate aku,,
makan aja apapon smua tbaik!~
njoy sgt2 :)
ktorang makan swensen slpas g beli hp si diah ni,,
blo experia x8 rasanya:)
nah grab!~muka puas ati :)

mula2 dia gila2 nak vivas,,
tp setelah digoda2,,
tergrab experia x8...
sbb apa dia tergrab x8 ni???
sbb kitorang jatuh cinta pada promoter dia~!

promoter dia gila delicious!~
yummmmzzz :)

nah ni lepas kepenatan mmilih hp utk diah..she threat me n anne ice-cream dip choc~
sgt nice n rasa puas..
thanxx kanak2 :)

okes ni part1 of swensen selesai,,
later we went to swensen again,,
untuk meraikan birthday cik mayo,,
birthday girl~~!!
HAPPY BIRTHDAY MAYO!~
okes..
makan kat sini sedap juga,,
mcm gambar si mayo ni,,
apa ek makanan ni cheese baked rice ka??
aduh sumpah aku lupa nama2 makanan kat sini,,
tp worth la makan kat sni,,
xdala mahal sgt,,
makan sedap,,
kenyang!~
so layan picture ek :)
attended:paan..diah..anne..mayo..me :)
diah n me
paan n anne :)
the couples~~!
with the foods~!

mayo~birthday girl with diah kanak2 pecinta elmo~!
anne n mayo~!


us :D
beratur time nak bayar~!
ada error time bayar sbb ktorang cancel 1 order tp dia count in bil,,
so lama jg tgu bnda ni settle :)

food~~!

cheese baked rice :)

love ^_^ sakura miyuki~~

Friday, March 4, 2011

Proton emas will born hasil nissan n proton??

Nah korang tgk tajuk wei..aku tak taw la btol ka tak nissan bakal dipinang oleh proton..utk mlahirkan proton emas..perghh pakai proton dgn enjin n spec proton..walaaweyyyy~
Proton Emas nama dberi mgikut dlm article ini la..
Weeeee~nantikan kemunculan mereka..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 3, 2011

Barisan Nasional

Hurm tgk pic ni..aku bkn nak cita ttg politik..muahaha..failed aku ni ttg story mory fact~
Just nk ckp skg ni owg bleh wat apa saja nk tunjuk kesetian ksukaan ksayangan kecintaan thadap ssuatu..
Ada yg wat tattoo kt bdn..
Bg yg takleh btatoo ni salah satu alternatif la..hehe..
Apa2 pn kt wat smua tu atas hak kt badan kt..
Jgn wt something yg mgkin kt akn regret kmudian hari~
Love is forever in da heart but won't stay last in da world!
Renung2 kan :)

X.0.X.0 SaKuRa MiYuKi ^_^
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, March 2, 2011

Mimi cedera :(

Hah tudia tgk la kereta aku aka mimi..
Sadis kan huwaaaa
Ni adalah kali ktiga cermin mimi pecah..
Xtw la napa suwei sgt~
Mama ckp kena bw g mandi bunga skali dgn tuan dia..huwaaaa~
Slain tu aijum ckp kena tukar nama mimi..
Mgkin mimi tu tak ssuai..
So skg aku tgh cr time n tempat nk g mandi bunga mandi limau mandi sgala mandi la..
Kot2 hilang suwei smua :)
Pastu nama mimi pn aku dh tukar~
Skg namanya mika!
MIKA=Moga Ia Kekal Abadi~
Amin!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Penang bagi bus free?!

Hoyeahhh free ride free shuttle for penang ride..
Siap ada wifi dlm bus lg..
Biar betik..tgk gambo siap blh buka lappy dlm bus..so xda msalah la kn..dmana sj korang blh online skg ni..hoyeaahhh!
Maju tol bus zaman skg ni kan?!
Papon smua kmudahan dsediakan dmi ksejahtetaan dan kesenangan masyarakat..
Manfaatkan usaha krajaan jgn rosakkan harta awan demi ksenangan kita bsama :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone