^_~

Thursday, October 10, 2013

Mengapai awan dilangit ke tujuh

Bukan mudah untuk aku melangkah sehingga kedudukan ku kini..
Bukan mudah untuk aku harungi liku pahit ranjau duka pilu hati..
Takkan pernah untuk aku lupakan senyum tawa memori ini..
Takkan bisa aku lepaskan perasaan ku ini..

Jatuh bangun aku kau di sisi..
Perit sedih aku simpan sepi..
Aku bisa bahagia dgn kau..
Aku bisa tangis juga kerna kau..

Cinta sayang kasih pada kau yg bukan hak aku..
Sangat utuh rasa ingin memiliki kamu..
Dunia nyata acap kali membedil aku mengingatkan kedudukan ku..
Ya aku akur kamu bukan untuk aku..
Ibarat diri menggamit langit ketujuh tanpa rasa segan silu..

Kasih ku sayang ku tak dapat aku buang..
Biar diri ku terseksa..
Kau tetap insan yang buat ku tertawa sentiasa..
Kau juga insan yang bisa meranapkan sekecil kecil senyuman palsu yg ku ukirkan..

Ampun kan aku Dunia..
Aku tak bisa lari dari rasa ingin memiliki..
Biar pon sementara..
Aku ucap syukur..
Terima kasih untuk nikmat sementara..

Andai mampu ku teruskan senyuman palsu ini..
Oh tuhan kau lenyapkan lah segala rasa kini..
Kau hilangkan segala masa yang punya kami..
Kau bebaskan hatiku dari sangkar berduri ini..

Aku sayang kamu kerna Dunia

Anasyanaz

Wednesday, October 2, 2013

Dunia kami

Ada kala kami bersama saat hati masing2 punya masalah berlainan..
Senyuman palsu terukir dibibir masing2..
Asalkan kita bersama kita mampu buat2 lupa akan masalah masing2..
Kita mampu paksa diri ukir senyuman demi kita..
Apapon terjadi moga kita semua tabah hadapi masalah dunia ini..
Moga kita masih ada untuk terus tolong pimpin tangan satu sama lain saat sebelah kaki lumpuh saat sebelah hati remuk saat sebelah jiwa mati..

Love

AnaSyanaz

Friday, September 27, 2013

Senyum


The picture really shows da satisfaction face when u got something n much better it is paid by others!!haha thank you daddy for returning into our life even u r not as u r as before..we still feel da awkward moment but just let it be..we are so glad u r with us..we dont know untill when but as for now we hope we wont loss u yet..please stay as we are..for a while..its not the right moment for u to leave us yet..we are not strong enough to carry on our life without u..please stay n smile n laugh n fight with us..

Love #daddymummybaby always

Ana syanaz

Wednesday, September 11, 2013

Hubungan

Aku dia dan kamu..bagai tiga serangkai..aku tahu kamu milik orang lain..aku tahu hati kamu juga milik orang lain..tapi kenapa kamu perlu tinggalkan aku dan dia saat kita semua gembira bersama..kenapa kamu perlu hilangkan diri..kenapa kamu buat aku dan dia menangis kehilangan kamu dari kehidupan kami???
Hubungan kita tak dapat aku ungkap dalam apa perkataan skali pun..hubungan yang tak akan wujud antara orang lain..hanya kita..
Kami sayang kamu bukan atas nama cinta bukan atas nama sahabat namun ia lebih mendalam makna sayang kami utk kamu..kenapa kamu perlu berkeras..kenapa kamu perlu biar kami dalam air mata??mana kamu yang seperti selalu mengesat air mata kami bersama saat kami sedih stress kerja masalah jiwa cinta dengan orang lain..mana kamu yang selalu ada untuk aku dan dia????
Kami rindu kamu..

#daddymummybaby will always in heart

Syazana

Monday, September 2, 2013

Ketenangan

Ketenangan. .apakah bisa kita kecapi rasa ketenangan?apakah semyuman dibibir mengambarkan kita dalam saat yg menenangkan?
Sesungguhnya kedamaian yg dirasai saat aku melabuhkan bontot dipantai ini pada 1 hari dengan membuang Segala hubungan aku dengan dunia luar dunia cyber..
Satu perjalanan dimana aku da teman menggariskan panduan agar mematikan handphone masing2 selama kami menikmati dunia alam ciptaan tuhan ini..
Sungguh indah perasaan ini bila hanya hidup bersama teman sekeliling tidak perlu cemas melihat handphone..melihat emel tugasan office..melihat update terbaru dr rakan muka buku dan seangkatannya..saat bersama menjadi lebih berkualiti..lebih bermakna..perbualan menjadi lebih fokus lebih realiti..indahnya saat itu..mampukah kalian tinggalkan gf bf scandal fb twitter dlm tempoh 24jam hanya untuk menikmati saat indah bersama teman sebegini??
Kalaian patut cuba ambil 1 masa..rasai perbezaan kualiti masa yang dihabiskan bersama..
Sesungguhnya detik masa berlalu sangat mengasyikan senyuman terukir bisa melupuskan resah jiwa beban kerja..

Syukur tuhan aku punya teman saat ini teman sebegini..
Aku masih bisa kecapi rasa tenang dalam kekalutan dunia dek kerna ku masih punya teman di sisi bersama..

Friday, August 23, 2013

Smile vs smize

Tyra bank taught me how to smize..she always asked her models to smize instead of smilling in ANTM..u guys know how to smize???smize is when u r smilling with ur eyes..from what I can see I can feel smizing much more nice feeling rather than watching people smilling. .smizing will happen when u smile happily with ur heart it will shown from ur eyes..I love people smizing..but i still like looking people smiling. .
To be happy to get the smizzing face I guess u should really feel da moment and sincerely enjoy the ambient surround u..

X.O.X.O

Hell of world

Hello there..been a while didn't write here..well lots of things had happen..im living my life as hell wish..I dont even know either it is my chosen path of way or im just following da flow of crowd..I don't even know either im happy doing things I do or I just doing things I do to make others happy..

Syazana

Monday, January 21, 2013

Bukit Tabur

haloo haa..
take a look at the picture..interesting right? ?
i went for a climb at bukit tabur last weekend. .it was a blast to be on top of all the peak of this bukit tabur. .
dengan keadaan da lama tak exercise kau bayangkan la aku nak memanjat bukit ni..mencabar ok!! it took me 2hours nak sampai last peak..another an hour turun..total 3hours la wei..part climbing aku mmg jaguh la nama pun budak kampung tapi park tracking up to da hill perghhh mau memanah jantung aku semput..but im glad i made it to da top dgn spirit n sokongan dr kwan2..
i was there with my colleague n his friends. .only me n his gf ja girls in da group. .all of us make a group of 7peoples. .

group picture malas plak nak letak hahaha..apapun korang yg suka outdoor or rasa nak have some quality weekend u should try bukit tabur. .make sure pergi in a group la out of 5 i think better blah gilir 2 bawa beg..blh pakat2 bagi semangat bila dah semput. .hehehe..

tips to share..
1.wear proper shoes yg sesuai utk tracking n climbing
2.part yang rocky tu i suggested u guys wear hand glove mana taw tangan korang jenis tangan tak penah buat kerja keras asyik pegang hp n keyboard ja kan..kompem cpt luka kena batu2..
3.bring mineral water secukupnya sebab berpeluh kompem nak kena isi air dlm badan semula..
4.korang boleh bawa bekal makanan nasi lemak kalau korang jenis mampu makan walaupun dalam kepenatan..aku n group bawa ja nasi lemak tapi mmg tak daya nak makan penat sangat..
5.korang should bring energy bar mcm snickers ka cereal bar ka or apa2 yg mudah korang makan sambil bergerak utk bantu korang tambah energy..
6.start da journey early..pagi2 seeloknya pukul730 da start la so that tak da korang terasa panas matahari bila nak tracking down tuh..

so itu ja kot yang dapat aku kongsi utk pengalaman aku ni..view dari top peak all the way tracking mmg cantik..aku ni exhausted mcm nak pengsan mmg tak da nya aku nak amik gambar menikmati alam..hahaha..but seriously it nice ok..




Sent from Samsung Mobile

Friday, January 18, 2013

Qada dan Qadar

percaya pada qada dan qadar itulah salah satu rukun iman utk pegangan umat Islam..
as shown in picture merupakan janji Allah pada hambanya yang Dia tak akan mengambil sesuatu dar kita andai bukan demi kebaikan kita..Allah juga berjanji tidak akan tinggalkan kita tanpa arah panduan seperti apa yg dijelaskan oleh surah di atas..
"and find u lost and guide them to u"

pernah tak kita terfikir sesuatu yg kita miliki wat masa sekarang or suatu ketika dulu adalah yg terbaik kita pernah jumpa??mesti pernahkan..then suddenly sesuatu itu hilang atau menjauh menjadi bukan sebahagian dr milik kita lg  pasti kita kecewa sbb kita dah sayang sesuatu itu dan rasakan itu yg terbaik..tiada siapa pun tahu apa yg lebih terbaik atau apapon plan dimasa hadapan melainkan Allah..sbb tu lah kita kena percaya pada qada dan qadar..supaya kekecewaan kita utk ketika itu tidak mengundang kesedihan yg memudaratkan kehidupan seharian kita dihari mendatang..

berdoalah agar apa yg bakal kita tempuhi dan miliki atau jumpa atau apa2 aja akan menjadi yg lebih baik dari apa yg telah kita kehilangan..sesungguhnya Allah lebih mengetahui..


ku kongsikan amalan ku tika aku resah dan alami kekecewaan atau sedih atau tekanan..bacalah doa ini.. "hasbunallah waniqmal wakil"..

semoga hari mendatang lebih baik dari hari yg telah kita lalui..apa pon walk with smile n live life to da fullest♡♥!!!


Sent from Samsung Mobile

Friday, January 4, 2013

Hai 2013


holllaaaa..
hye hye bye bye..
hehehe..
now aku memulakan langkah 2013 aku dgn menjejakkan kaki ke bandung..awal betul aku apply annual leave..ahakss..ada aku kisah..
lets try to make my 2013 better n better..
ohh haii bandung please let me start with u..
korea(da p dulu tp cam nak repeat ja)..vietnam..bangkok..makkah..maddinah..mampu ak nk capai dlm 2013 ni??hehe cukup ka annual leave aku..kahkahkah..cukup ka duit gaji aku..muahahaha..
takpa simpan angan2 tak salah kan..hehe..
tata malaysia..nak boarding sudah..
hai hai bandung..sambut daku yaaa..



Sent from Samsung Mobile

Tuesday, January 1, 2013

Selamat Tinggal 2012


2012 aku mulakan hidup di kota kuala lumpur dgn semangat membuang kisah lama yg penuh luka duka..
2012 banyak yg aku lalui..byk kenangan baru teman baru dunia baru kerja baru..segalanya baru..
ada juga cinta baru yg ku temui dlm 2012..namun pengakhirannya juga pada tahun 2012..:'(
aku travel ke hongkong n singapore on 2012 byk benda aku jumpa n rasa bsyukur hidup di malaysia..
travel serata malaysia juga tak ketinggalan baik utara ke selatan mahupun merentas laut china selatan ke tanah borneo..temui teman dan sedara mara..
jarak bukan penghalang silaturrahim..dgn niat ikhlas insyaallah Allah permudahkan pertemuan demi mengeratkan silaturrahim..
teman baik tak kurang yg telah berumah tangga n mendapat baby..tahniah dan syukur..ku gembira utk kalian..

doa ku agar 2013 akn lebih baik dari apa aku dpt pada 2012..amin!!



Sent from Samsung Mobile