^_~

Sunday, January 30, 2011

Kerja!

Ni la keadaan meja aku kt opis bla aku busy nak mampus..tunggang langgang paper smua..haish..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Food again

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, January 26, 2011

Aku Telanjur

Semakin hari ke ingati..
Semakin ku sedari..
Diri ku menjauhi..
Dari diri MU..

Aku segera ingatkan AKU..
Untuk kmbali kesisi MU..
Bantula aku dengan pertunjukMU..
Kerna itulah yang aku mahu dari MU..

Aku terleka dalam keasyikan..
Aku tersasar dalam kesenangan..
Aku terbabas dari landasan..
Aku terbang melepasi batasan..

Aku insan lemah..
Aku mudah rebah..
KAU yang maha ESA..
Berilah aku cahaya..
Kurniakan aku kuasa..
Agar aku tegak..
Menuju jalan ke sisi NYA..

Tuesday, January 25, 2011

Awan Nano

Lirik Awan Nano

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu



P/s:siapakah bisa menjadi awan nano utk diri ini..ssungguhnya kehadiran mu awan nano sgt ku nantikan..hadirlah segara agar aku tak lagi menderita menanti mu..

Monday, January 24, 2011

insomnia

Insomnia?tidak boleh tdo malam..erm I had insomnia kadang2..hate it bila kita letih but we hardly get to sleep..erm best way to do:
1.Hve hot or warm milky drink::milk or milo,but plz no cafein drink ok!::
2.Reads some boring books..
3.Count ur dreams like what I plan tomorow till ur brain got tired
4.Just shut ur eyes..thing of beautiful place..dreamland..then u will b drag to dream world..
5.Think over ur hard day for tomorow will make u b force to go to sleep soon:)

Nothings much..this is bcoz I can't get a sleep..blogging..fb..twitg..

Nitezz.. Baca doa tido ok!have a great rest babe..

Saturday, January 22, 2011

110111

helooooo...nice number rite?hahaha,,,its his birthday!~
Encik Mohamad Fikri Hakim Mohd Hashim..
entah btol ka dak aku eja,,
hahaha,,
papapon HAPPY BIRTHDAY walaupon its past already!~
just nk ckp....

ktorang pg mkan steamboat at johnys malam tuh!~
makan lg kan:)
picture makan johnys xperlu la kot sbb smua org taw kan cmna steamboat johnys,,:P
lagipon mmg xda sempat nk amik gmbr,,smpai ja trus mkan,,hahha...

okes da next day..
kitorang kuar makan kenny rogers,,
sbb aritu kenny wat RED DAY!~
wear anythng in red u can get one more meal for free!~
attended::mayo,,chibi,,anne,,paan,,diah,,me::

the meal!~yummy!~
muffin dia sgt nice ok!~

continue next food n traveling from me ^_^

Friday, January 21, 2011

FOOD DAY!~

ok sudah lama xcerita ttg aktivity aku kan,,
hahaha,,
kalau dulu aku suka crita mana aku pegi mana aku makan apa aku makan apa aku buat dgn sapa smua kan,,
tp skrg cam dh jarang gila kan,,
bukan jarang kot mcm dh xpenah ja,
hehe,,
smua ni sbb dia adalah aku dh xda hp camera lawa,,
camera aku dh rosak,,
laptop pn rosak,,
so smuanya nk update sgt la kesukaran plus aku duk umah pak uda aku,,
nk surfing sll sgt pn ssh gak,,
huhu...

ok mula cerita..
start buka sekolah maka kwn2 makan aku pn mula stat std balik,,
spa lg klu bukan anne si budak maktab tu,,
oh ya aku xpenah cita ttg dak ni..
si diah tengek,,
dak ni junior kt maktab anne,,aku kenal dia  kot fb gak,,
haish mau nk wat pekenalan kt sini mau xcita makanan aku nnt,,
Diah DInosor yg kuat makan!~

ok mula lg sekali,,
so aku pun set a new year celebration dgn diorang,,
ktorang wat steamship party,,
people attended are::syada..anne..diah..chibi..me::
tadaaa!~

 muka xda tp makanan yg byk ja ada,,

makan smp tguling taw ak,,punya full!!

okes...
then weekend come,,
kitorang pn kuar bsama,,g queensbay,,
n it was declare as FOOD DAY for us,,
makan like hell!~

ok mula smp ja,,kitorang lunch,,makan kat sampedas atas queensbay tuh,.
ok sowi to say masing2 kebulur,,so xsempat la nk snap gambo!~hehe,,
then ktorang have some desert!makan cendol babe,,pereh,,
sbb asampedas yg pedas,,cendol penghilang pedas,,
so xsempat snap gambar jg,,hahaha,,

ok then,,
ktorang dh almost fully loaded,,jln nk turun,,
ternampak egg tart la pulak,,hehehe,,
serius egg tarr dia sedap,,beli la sowg sekeping,,
gambar snap  but in my bb,,malas nk amik cable,,
so mls nk letak pic,,hahaha,,

okes lepas tu paan(bf anne)..
okey,,gambar curik dr fb anne:)

paan tanya nk mkan aiscream ak,,
dgn yakin km jawab nak!~haha,,
makan la aiscream coklat..bsama egg tart,,
sowi n sowi gambar mls nk uplod..

selesai makan..walking2,,then jmpa mashmallow celop coklat,,
beli n mkan tp xsedap:P

then jln2,,letih,,
makan kat dave delli!~
btoi ak nama kdai dia,,hahaha,,
sini makan spagety+chikens...
hve pictures!~
carbonara..

giant chicken..

then lepas makan kami pon pulang!~

tentang pejalanan,,next update ok!
p/s:ni br one day food,,ktorang makan da whole week ok!~update day by day!

Thursday, January 20, 2011

Cita-Cita

semua orang mesti penah ada cita2 kan,,
paling teruk pn masa zaman kanak2 cikgu mesti tnya,,
dh besar nnt nk jadi apa kan??
so masa kt sekolah cikgu akan tanya n isi dlm buku rekod,,
untuk apa aku xtaw lak,,
yg pasti stiap tahun cikgu akan tnya..

erm ni cita2 yang pernah terlintas dalam benak fikiran aku masa aku kanak2,,

1-Doktor!~sbb:masyuk babe..namun akhirnya bkubur sbb saya xsuka belajar biology

2-Peramugari!~sbb boleh naik flite everyday n i love travelling..cancel sbb sedar diri xcukup cun nk jd stewardess.
3-Pilot!~once again sbb xleh jd stewardess so tukar nk jd pilot sbb suka travel..akhirnya xjadi jg sbb mama xkasik..

4-Akauntan!~sbb saya sgt suka math ok!!dari darjah 1 smp form 5 serius math xpenah dpt B smua A ja ok!!cuma addmath ada la dpt B..lalalaaa..tp xjd jd sbb saya xsuka kerja pngiraan akaunting!~


aku rasa ni ja kot cita2 yg penah wujud dlm kotak fikiran aku,,hehehe,,
akhirnya aku jd ENGINEER!~!
oh xpenah pun dlm sejarah hidup aku terpikir nk jd engineer,,
MECHANICAL ENGINEER!!
kalau korang prasan aku xpenah terlintas nk jd CIKGU!~sbb nya serius aku xsuka mngajar n aku bukan manusia yg sabar,,hakhak,,so walaupn dulu mama aku paksa aku jd cikgu amik borang utk aku smua,,aku tetap refuse n bekeras hati xmau jd cikgu!~
end up camni la aku!~Engineer Cabuk-_-

p/s:apa pon cita2 n apa pon yg telah korang jadi do it dgn minat ok!~kalau ko suka keja engineer ko cr bidang engineering yg btl2 kena dgn jiwa ko,,jgn la ko suka men benda2 inspection ko p jd engineer drawing!~haish mmg failed!!~

Wednesday, January 19, 2011

kanser prostat!~

apa itu cancer prostat??
ada yg tak penah taw ka apa itu kanser prostat??
meh aku nk share sikit..

KANSER PROSTAT!
sejenis kanser yg kerap menyerang kaum lelaki,,
kenapa kaum lelaki ja??
nama pn kanser prostat kan,,
cuma ada utk lelaki ja:P _tgkk dlm pic atas tuh,,nampak kan bahagian kanser prostat..
range umur 50years old..
if ada ahli keluarga pernah ada kanser prostat sila lah lakukan pemeriksaan sbb faktor genetik sgt kuat utk penyakit kanser prostat ini!~
bear in mind ok!~kanser prostat n bengkak prostat adalah berlainan,,bengkak prostat tidak bahaya berbanding kanser prostat yg merupakan salah 1 pembunuh!~


simptom kanser prostat::
1-kerap kencing terutama waktu malam tapi aliran air kencing slow+kencing rasa tak puas or tak lawas..
2-kencing berdarah
3-kencing n ada sperma kuar ketika kencing..
4-sakit tulang pinggul or tulang belakang (ini dah tahap kronik punya simptom)


cara doktor buat pemeriksaan::
1-Pemeriksaan rektum dengan menggunakan jari oleh doktor pakar (jangan segan silu nk g jumpa doktor ok!~)
2-Menggunakan kaedah scan melalui dubur dan cebisan biopsi untuk mengenalpasti kedudukan dan saiz tumor


rawatan:: (bergantung pada tahap kanser)
1-Pembedahan : mengeluarkan keseluruhan atau sebahagian prostat; 
2- Pancaran radiasi : Perkembangan yang pesat dalam mesin dan cara-cara perubatan;
3-Hormon terapi: Khasnya digunakan untuk mengurangkan tahap hormon testosteron, boleh mengakibatkan
  impotensi dan badan rasa panas ;
4-Kemoterapi tapi sgt jarang digunakan. 


pencegahan::
1-amalkan cara hidup sihat
2-makan makanan kurang berlemak kerna ini mendorong kepada pngumpulan lemak yg tak sepatutnya di kawasan yg tak sepatutnya..
3-makan byk ikan terutama ikan salmon sbb dia memberi asid lemak yg baik untuk melawan pertumbuhan kanser..
4-makan sayur untuk vitamin yg cukup
5-bersenam akan membantu pengaliran darah dlm badan menjadi lebih baik
6-elakkan pengambilan alkohol!ini kerna alkohol akan menghilankan kandungan zink dan vitamim B6 yg diperlukan oleh badan.
7-berhenti merokok benda yg paling susah untuk lelaki lakukan,,tp ketahui lah bahawa merokok boleh menyebabkan pngumpulan toksid radikal bebas yg membahayakan kesihatan:)

im in love with PENGKID!

Wow gempak ja tajuk kan?!hahaha..
Ok look now ramai kot yg jd pengkid+lesbian bagai..
But I'm bisec haha..gila kan..

Apa pandangan korang kalau nampak pengkid ni?
Haish ni part of me ja k:
1-aku suka tgk sbb pengkid hv great look ensem+comel cm pakej gila kot..
2-aku jelik jg kadang2 sbb mereka cun bila aku pikir kalau mereka jd dr mereka they r hotzz kot
3-pengaruh pesekitaran yg mwujudkan manusia mcm ni tp tu pilihan mereka..smua atas dr sndiri kan..
4-being lesbian+pengkid is safe play2 haha..xdala termengandung anak luar nikah dh sah2 smula jdnya kalian akn wujud dlm reka bentuk yg sm..hehe..
5-aku x kisah berkawan dgn mereka slgi mreka xpoyo bajet macho xkena gaya
6-oh tentang dosa pahala aku xnk sentuh tu hal dr masing2 janji aku trima owg sekeliling aku dgn ati terbuka slagi mrka xkacau hidup aku:)

Peace No War

Tuesday, January 18, 2011

Melangkah Alam Perkahwinan Di usia Muda

kenapa topic ini??
sebab ramai kawan2 aku yg masih begelar student..
mula menamatkan alam bujang mereka,,

Apa pandangan kalian ek tentang kahwin awal ni??

sini pandangan aku la..
1-bagus kalau tak membebankan mana2 pihak i mean family la,kalau dh cukup duit kawen la,,ni duit xda tp gatai nk kawen dok xdok susahkan family kena kuarkan duit belanja,,
2-elak maksiat..kalau dh tak leh kawal diri elok la kawen kan dr jd benda tak elok kan..tp kalau boleh usaha la untuk elakkan smua tuh andai diri tu kewangan masih tak kukuh,,ya dak??
3-tak best bila hilang status sbg seorang owg bujang di mana tak lg bebas as bujang person,,smua benda kna ikut cakap+izin suami bg perempuan bg lelaki lak dh ada tggjwb lbh besar sbb kna jg dr n isteri..
4-kena belajar berdikari,,xkan la dh kawen pn nak harap mak pak punya duit,,malu kot..
5-kena pandai manage keluarga+diri+suami+isteri,,di mana semua nak kena pikir coz tanggungjawab bkn lg atas diri persendirian tp dh mnjadi lg besar..

tapi aku sangat kagum bagi kawan2 aku yg dh kawen or bakal kawen..rasa cam 1 perubahan besar dlm hidup kot,,tp mereka ni berani amik step tuh,,haish aku ni klu tak kuat dari segi mental fizikal aku tak kan cuba2 nak melangkah ke alam rumah tangga,,aku sedar diri lg kot,,walaupun nk cakap aku ni mampu dari segi kewangan tp dari sudut hati dan emosi aku masih tak besedia,,tak pasal2 nanti aku wat dosa bila aku tak ikut cakap suami kan,,tapi bdasarkan kata2 or ayat2 kawan2 aku yg dh bekahwin "nak buat cmna jodoh dah sampai kawen jela"..papon aku doakan mereka bahgia selamanya..

-telanjur bicara tentang kahwin,,aku nk bagi kalian refer tips nk kumpul duit untuk kawen awal-
sila click nisa ::my bestfen:: kat sini dia ada kongsikan cmna lelaki nk kumpul dana untuk kawen cepat..

Sunday, January 16, 2011

Stop Stealing My Heart Away!~

I saw you talking on the phone
I know that you are not alone
But you steal my heart away
Yeah you steal my heart away

You’re acting like you’re on your own
But I saw you standing with a girl
Stop tryn’ to steal my heart away,
Stop tryn’ to steal my heart away

I don’t know where we going
I don’t know who we are
I can feel your heartbeat x2
He said to me
I can feel your heartbeat
Running through me
Feel your heartbeat

She said
I can feel your heartbeat
She said to me
I can feel your heartbeat
She said to me
I can feel your heartbeat
She said to me
I can feel your heartbeat
Running through me

Heartbeat
Feel your heartbeat

Maybe it’s the way you move
You got me dreaming like a fool
That I can steal your heart away
I can steal your heart away

No matter what it is you think
I’m not the kind of girl you think
And give my heart away
Stop tryin’ steal my heart away

I don’t know where we going
I don’t know who we are

I can feel your heartbeat
He said to me
I can feel your heartbeat
He said to me

I can feel your heartbeat
Running through me
Heartbeat
Feel your heartbeat

She said
I can feel your heartbeat
She said to me
I can feel your heartbeat
She said to me
I can feel your heartbeat
Running through me

Stop stealing my heart away x3
You’re stealing my heart away
I don’t know where we going
I don’t know who we are
Feels like we are flowing
High above the stars, the stars, the stars, the stars


Stop stealing my heart away
Talk to me girl
Stop stealing my heart away
Give it to me boy
Stop stealing my heart away
Say it to me girl
You’re stealing my heart away
Stop stealing my heart away x3
Your heartbeat

-p/s: i love to hear your heart beat but i hate to feel my own heart beat when i heard yours-

::LOVE QOUTES::Protect her, love her, kiss her, hug her, hold her, smile with her, laugh with her. But don't make her fall if you don't plan to catch her::STOP STEALING MY HEART AWAY!~

2011

wow..
dh almost tengah bulan january eh mmg dh tengah bulan pn kan,,
hakhak,,
tahun baru,,
agak2 apa yg baru dlm hidup kita ek??

papon happy 2011 to all