^_~

Thursday, February 26, 2009

-aku kembali-

yea dh lama aku xblk aloq staq,,
dekat sebulan dah nih,,
dulu tiap mgu aku blk kan,,
haha,,
skg duit aku hbs utk enjoy ja,,
apa nk jd dgn aku ni,,

aku blk mgu nih,,bday mama 1/3,,
aku xtaw nk bli apa kat mama,,huhu,,

papon blk dl la,,
nnt aku bncang dgn baby,,
nk bli apa kat mama,,
leh la cutting2,,
di saat gawat nih,,
lagipon aritu laki aku ckp nk suport sparuh,,
tp dia tuh sll cakap awl,,
last2 nnt dia lupa jg,,
menci tol,,
tp bnci pon aku syg,,
xsyg dia,,
sapa lg aku nk syg,,
dia ja yg nak kat aku,,
maklum la aku nih x terhangat dipasaran,,
skali dh ada tuh,,
mls dah aku nk tkr2,,
takut aku xlaku,,
walaupon mama aku xbpa ska dgn pilihan aku,,
bior la,,
msa dpn kita bkn taw,,
once we up once we down,,
kanda chaiyuk!!!
be my best,,
hihi,,
coz i love u so much,,

kdg2 aku pk geli ja tulis love2 nih,,
cam poyo ja kan,,
sokmo2 nk love2,,
nth pa la makna love tuh ek?

bior la bior,,
jnj aku nk enjoy,,
13/3 aku nk lpak KL,,
jumpa dinda aku serta sayangku,,
ej n endang,,
muah love uols,,
xlupa jg aijum sengal n jet di sana,,

then aku igt aku nk amik cuti la,,
nk p bcuti kat ganu dgn dinda,,
hihii,,
ej jgn tgl aku taw,,
aku nk ikut,,
wawawa!!!

-lunch break yg lain dr selalu-

arini aku mmg xda mood sial,,ms lunch break aku kuar la g maybank dpn company aku ja pon,,aku mmg xda duit dlm poket,,so aku g rr amik,,then aku blk opis,,igt nak nek mkn ja dgn dak2 smua,,tp tba mls mlanda,,aku muak sbnqnya dgn nsi nih,,aku nmpk kakak opis aku,,kak irah,,dgn xmalu nya aku ckp nk ikut kat irah kuar mkn,,then we wait for kak hani kot,,kwn kak irah tuh,,aku pon lupa nama,,aku kan ssh igt nama owg,,then km decide nk g mkn kat kulim mall ja,,kdaan tme tu agak gloomy nk hujan lebat la,,then ssudah ja km mkn hujan trun dgn lbatnya,,so km xleh la nk g kat kreta,,sah2 lencun kami bla smp kat kreta,,then they all pon bw la aku nek atas kulim mall tuh,,ni la 1st tme aku nek,,msk 1 kdai nih,,aku rasa kak irah mmg sll ja p kdai nih,,knal ja pon dgn kakak kedai tuh,,meh lyn apa yg dorg nk shopingkan,,

s
see the decor,,kedai nih cam kdai brg2 floral la,,smua decor brasas kan bunga2,,actually yg aku phm kdai nih cam mgamalkan konsep omputihnya decor,,camna ek nk sebut dgn bahasa indah dia,,emm lupa lak,,kra ala2 british style,west country punya umah mmg pakai decor camni,,meh lyn pic2 decor,,

meja yang syle mau sribu harga
kakak bdua yg asyik dgn kcantikan decor nih,,suak dpa tgk2 brg2 kat cini,,kak irah nih suka gak kot decor umah dia,,plus husband dia owg italy,,mau2 la decor mat salleh sket2,,hihi,,
aku suka tmpat nih,,sweet la,,huhuhu,,

nama pon kdai floral,,mst la dia ada wat decoration bnga2,,huhu,,ni ada ckt ja bunga aku snap,,malu la dpa kata apa la bdk nih,,ciwi ka dok amik2 gambo ja nih,,huhu,,

Wednesday, February 25, 2009

-weekend ku tnpanya-

weekend ku nih aku xblk aloq staq,,so aku lpk la kulim,,tp xda sapa nk tmnkan aku kat kulim nih,,osmet aku smua blk kg,,adib pon blk kampung,,ery plak g mancing dgn abg dia,,aku nih tgl la sowg2,,sdh gila,,bla dh sowg2 nih nk kuar mkn amat la mls,,hukhuk,,so aku pon decide nk masak,,cek2 kelebek2 peti ais xda apa pon yg best,,as result,,ni ja yg ada,,





ni la hidangan aku,,kuakuakua,,punya sdih kan,,cecalok,telur greng,kopok lekor grg,,n ikan blis grg dgn cabai kering,,huhuhu,,sgt la sdh kan,,

ni la nasi aku,,mkn dgn kicap ja,,tp sdap gak,,licin wei,,muahaha,,aku lapo kot,,

mlm plak xda pa nk mkn aku mkn la saki baki lunch td,,wah sdh gila,,

Friday, February 20, 2009

-try to know me la-

# TANDA-TANDA #


1. TANDA2 KAMU BAD MOOD.
* mdiam kn dr or jd tlalu byk cakap


2. TANDA2 KAMU MARAH.
* diam jg or ckp berlebihan ttg bnda yg xbtl

3. TANDA2 KAMU SINTING
*apa itu sinting


4. TANDA2 KAMU MALU
* xtaw malu

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU
* diam lg n muncung sket,,
plus cubit paha kanda

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH
*kuaq enjoy,,
mcm mnd2 air trjun ka tgk mv ka,,
xpon karoke mean leh jerit2 la,,

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
*sapa mnta aku blikan apa2 mst dia dpt,,
plus aku akn senyum ja,,

# APA #


1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
*pink baju awin punya:D


2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
*semestinya suka tp..
nk bajet nk smpn duit nk kawen
so i prefer window shopping sokmo


3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
* setiap kali tgk laki HENCEM..........
for sure ada love at first sight
haha
lagipon i rasa kanda i fall in love at me
at first sight la,,
tol ak kanda??
tp i prefer to know the buddy first la,,
xda la jth ati kerna paras rupa
tol ak


4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
* kawen???hahaa,,
aku nk kawen mama xbg lg la,,
tp skg aku nk mandi air terjun sbb aku suka brendam,,



5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
* rasa bosan sgt2,,
rasa nk jumpa kanda,,
rindu laa,,


# BILA #


1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA?
*25may1987
27may plak phubungan aku n kanda dilahirkan:D


2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
* bila tdr kot tp sbenarnya,,
saat terindah bla aku dpt ceria bsama tersayang


3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
* nth la sokmo2 aku bg mama marah

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
*ehem2 ni apa batuk kering ka,,
aku xpnh kna btk2 nih,,
sbb aku jrg sakit,,

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
* nth la tgu mama bg
n laki ku mampu sara aku
mgkin 2x worldcup lg

# BAGAIMANA #


1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
*buat derk ja rrr,,
aku jenis mls nk bls2,,
bahaya aku nih,,
aku prefer tu pendam,,
later on br aku burst out,,
bla dh xthn sgt,,


2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
*i prefer to said xdala,,
aku besa ja,,
actualy im a kind of shy bla owg puji2 nih,,
mudah ja panas muka aku,,


3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
* dia tgl aku cr kwn lain la,,
tp aku hnya aku mnangisi pmergian nya,,
n try to keep in touch if dia tglkan me bkn kerna kmbali padaNya,,
if kembali to Him i will pray for my fren,,

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
* xsuka ka,,
alaa aku mmg jnis xpndai bg owg suka aku,,
klu aku bg suka nnt xpasal2 ja owg cop aku penggoda,,
huhuhu,,
klu dh dia xsuka aku lyn dia beesa2 ja rr,,as fren,,


5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
*emmm api ek,,nth la safety first kot,,
hope smudah panic,,
but i will capai,,
my hp,,
laptop,,
wallet,,
sbb dlm tuh smua da kngn ku,,

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN
i will kol my frens,,
borak2,,
if they bz,,
i will amik gmbar muka sndr guna 6500 aku yg dah uzur tuh,,
if bsn lg aku akn tdr la,,

-indahnya-

aritu aku ada make wish kat cuzen ku,,ku nk the best view,best shot of the palace,,palace nh nama umah kampung km la,,we call it palace,,hihihi,,so nice,,so arini aku nk show plak da best shot yg aku suka tgk,,almost every day aku tgk,,tp ssh la nk capture,,sbb aku sokmo2 tgh drv bla aku sdg mlihatnya,,ssh la nk amik gmbr ms tgh drv,,bahaya tau,,

i like the view of sun raising,,so nice n calm,,

ni hah,,aku suka when the sun shine over mf face n my eye will be a bit wrinkle,,bekelip2 thn cahaya tuh,,tp i like sbb so nice la cahaya dia,,oren yg mbara,,mberi smangat n mnceriakan pg ku,,

see disebalik side mirror kreta ku,,tgh nk naik matahari tu,,damn so nice,,

-mengidam-

aku tgh browse2 blog,,
aku nampak brownies,,
ahhh,,
sedapnya,,
trus aku kepingin nk mkn,,
nk brownies,,

hukhuk,,
aku pon said it la,,
tup2 mlm tuh,,
taaadaaa,,


SECRET recipe

brownies yummy,,
best kan bla ngidam trus dapat,,trasa dunia nih indah sgt,,
hihihi,,
thnx,,

Wednesday, February 18, 2009

-pasaran gelap-

toke kedai,,kak irah


antara brg yg dijual,,



tu dia pasaran siang tp gelap,,haha,,ni aktibiti mjual dlm opis wei,,mcm2 ada,,tudung la,baju la,kronsang la,,sgala bagai la,,aku nih sokmo2 join nengok,,tp bli nya xpnh pon,,aku kn bdk2 g mn leh bli2 nih,,sep duit maa,,huhuhu,,tp ni la suasana opis ku tme dpt gaji,,da ja yg bw mcm2 mai mjual,,lyn ja rr no,,

Monday, February 16, 2009

-best gilo-

ni hah teman2 ku diwaktu weekend yg lalu,,pirul,adib,hary n pijan,,km nk g tgk upin ipin,,ni mkn b4 msk lyn cta tuh la,,best siot wei,,slpas tgk cta tuh,,kami plan nk g men bowling,,tp apakan daya da tournament lak kat bowling,,so lane full,,maka kami wat kputusan mngejut,,jengjengjeng!!!
































































































kami g main pool,,hihihi,,aku mn la penah men benda alah nih,,meh kt tgk bakat sowg2,,

pijan punya style


pirul pnya style



hary nya plak






hah aku lak memasukan guli2 itu,,hahaha,,stelah susah pyah dak2 nih ajo aku,,akhirnya aku bjaya jg memasukkannya,,syabas buat dirimu,,kpada kanda ku,,nnt la kanda ajaq dinda skill2 ek,,huhuhu,,sowi kanda kerna dinda p men bnda nih,,huhu,,jgn mrh k,,



maka adib setia mjadi jurukamera,,kami men nih team kot,,1kumpulan 2 owg,,aku dgn hary n pijan dgn pirul,,then km pon blk sbb dh kna blk la,,masing2 jnj dgn bini dpa nk blk b4 mlm,,so kul5 kot ktorg dh blk,,



sekian,,



scandal spoted,,


lupalak aku da bli sandal tme kuar nih,,


-apakah??-


apa nih,,

mcm2 da nih,,dgn pokok pisang smua,,

emm nih actualy knduri kawen,,

dpn umah aku,,

india la,,

tu yg rupa tuh khemahnya,,

ssh la aku nk kuaq msuk kreta wei,,

nasib aku pro,,

hihi,,

emmm,,

tp agak mrimaskan la,,

diorang nih pasang lagu xhengat,,

smua lagu boleh kasik goyang otk punya,,

adoi la,,

cpt2 la selesaikn kndri nih wahai jiranku,,


ni kdaan mlmnya,,

actualy mlm tu lg meriah,,

tp aku segan nk amik,,

tme diorang bsanding,,

sdara mara mai,,

mmg penuh la dpn umh aku nih,,

aku smp xleh msk kreta lgsg,,

-rindu-rinduan padanya-


ahhhhh
bosan diopis
trasa kesunyian
trasa rindu pada kekasih ati
wajarkah aku mrinduinya
atau aku harus abaikan prasaan ini
ohh tdak
aku rindu
aku harus trima hakikat ini



Saturday, February 14, 2009

-scandal-

apa pendapat korang ttg scandal ek??leh ak coment aku sket ttg scandal nih,,emm aku pon xtaw apa tuh scandal,,tp bg aku la scandal nih just utk fun2 ja walaupon kt dah da owg yg tersayang,,btl ka apa aku pk nih ??ahh xkesah tp tu la yg aku set in mind,,scandal xbmakna mduakan kekasih ati,,hahaha,,gilo aku nih,,dah2 jgn lyn aku mngarut,,

scandal adib,,hah nih aku spoted adib n hary,,

spoted once again,,adib dgn pirul plak,,hahaha mcmc2 la,,ala scandal pa nih kwn2 rapat ja rr,,

p/s:sowi adib dirimu mjadi contoh,,haha sbb pic tu ja yg da skg,,hikhik,,jgn mrh ekk,

-haram bg isteri antar sms pada lelaki lain-


hah nih didada akhbar apa ek??bla ek aku bca??aku pon lupa,,hihi,,saja ja snap kasik pringatan kpada si isteri2 skaligus mmperingati dr ku sndr jg,,aku kan bini owg,,ahakss,,kanda ku jom kawen,,hahaha,,gatal,,sowi yo kanda ku xnk kawen awl2 dia kata xmampu nk bela aku lagik,,so pasrah ja rrr,,huhu,,andartu la aku,,muahaha,,ada sapa2 nk meminang aku ak???eceh pomot lak no,,watnya kanda ku ngamuk mampus,,hihi,,sowi kanda gurau2 ari mgu,,

-MIMI dimandikan-

al kesah aku g carwash nih,,maklum la musim kering skg so debu mau dkat sekilo dok kat kreta aku,,bukan aku nih mls tp aku xda masa la,,klu nk cuci sndr aku xpuas ati sbb xda sabun2 yg kilat2 cam kat car wash tuh,,so aku pon mlayangkan duit aku RM10 utk mnghilangkan debu yg btengek kat kereta ku nih,,lupa gtaw kereta aku endang bg nama MIMI,,hiiihi cam comel jak,,ni dekat ja dgn kwsn umah aku

ni nama car wash tapi motor pon p cat wash jg ka?ish3,,

tempat aku mnungu MIMI dimandikan

MIMI almost done

aku sabo mnunggu MIMI

-bOs BeSoR-

bos beso dr toronto mai mlawat,,mark messo namanya,,hensem gilo nasib bapak owg dh,,huhuhu,,

ensem kan kan kan???tme ni dia tgh bg speach ttg presentation new apa nth aku bkn paham sgt bhasa omputih nih,,huhu,,

Wednesday, February 11, 2009

-Y am I here??-


knapa aku berbloging???
coz aku nk luahkan ati aku kat cini???
ada owg baca ka???
hahaha
niat aku yg sbenarnya adalah
nk jadikan smua memory aku disimpan dgn baik
bla aku lupa wajah2 kawan2 aku
boleh la ku imbau smua pic2 dlm blog bsama story nya yg ku muatkan
hope smua ini akn jadi diari idupku
tersimpan kmas memory2 manis ku
biar la memory pahit ku hilang bsama masa yg bjalan
namun xkan ku biar kan memory manis ku bsama teman smua
hilang ditelan arus masa

mata smakin tua smakin kabur
namun ku tetap akan menatap wajah2 teman2 ku
di hari mndatang walau setua mana pon aku
moga aku dberi kekuatan
utk trus mngingati
saat manis ku bsama teman2 smua
love all my frenz muahxxxx

-UTP-

korang agak sapa nih
mst la lecturer aku kan
Ir Idris
dia ni ajo ok
tp aku xtaw napa aku xscor paper dia
mgkn sbb aku curi2 amik pic dia kot

tgk dlm clas pon aku amik gambaq apa la aku nih kan

lagi gmbaq aku bpoya2 dlm clas

-grandpa-

tokwan aku with dila my cuzen
nih tme bla ek lupa dah aku pon
emmm tme raya kot
raya aji xcilap aku
huhuhu
sj2 aku korek picture2 lma
tgk2 knagn lalu
so uplod ja rr kaci tgk
gambar arwah tok aku xjumpa lak
nnt2 la ek

-emm-

cam xda crita ja kan aku skg nih
bkn aku xnk update

tp aku xda story
huhuhu meh la aku gtaw SV aku dr utp nk mai mlawat aku 23 nih
agak2 korang la apa dia nk tnya
aku dh la kat company yg xrelated dgn hidup aku pon kat utp tuh

adoi la
lynkan aja la ekk
hop dia btmbg rasa dgn aku


gambar adalah hiasan sbb aku xsuka entry tanpa pic

Monday, February 9, 2009

-DaMn-

ahhh xsukanya prasaan ini
aku rasa tekanan

aku xsuka camni
aku xsuka dok cini
aku nk mjerit
aku nk mnangis
ahhhhhhhh
nk blk jumpa mama
nk jg g cameron nk rlx tmpt sejuk2 byk angin
who willing to bring me plzzzz la bw la aku g jln2
utk aku tngkan ati nih

napa aku camni

adakah aku gila
adakah aku kecewa
adakah aku bsalah
ahhhhhhh smuanya bmain difikiran ku
aku nk ketenangan
YA ALLAH KURNIAKAN AKU KTENANGAN
i need it

nk tenang camni

nk ceria camni

nk epi cmni

rindu mreka

rindu ini jg

rindu ke klas bsama mreka

rindu sma senyuman sendiri