^_~

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya

selamat hari raya aidilfitri semua..
maafkan salah silap ku selama ini..
semoga bebahagia di hari raya..

love
SaKuRa MiYuKi

Thursday, August 25, 2011

I Love Hugs

i love to be hugs n hugs back,,
its really a nice feeling when we hugs..
its transfer some of the unneeded charge in our body to others,,
n vice versa..
its good..
its warm..
its da feeling that make me feel so calm..
when the time i feel wanna cry..
i just wish to hugs someone..
doesn't matter who is..
as long as im hugging..


mom hugs
terus terang i did hugs my mom when i feel so down or depressed..
even now i already 24th,,
i still sneak at nite n sleep by my mom n hugs her tightly..
its warm n calm..


bestfriends hugs
yes i did hugs n kiss my bestfriend,,
everytime i meet n everytime we were going apart..
huhu,,
i love it,,
hugging friends was one of da best feeling too,,
it helps me alot..
it calm me..
it warm me..
it gave me strength,,
thats why i love hugs  n kiss my BFF..



couple hugs
ok even i dont have bf..
but i did had bf before..
i love back hugging position,,
it make me feel so safe being with..
oh i miss it...
hugs in da rain
never did but its lovely,,
how i wish...
hurm..
more hugs in da rain :)
kat malaysia tak kan la kita nk g hugs dlm hujan camni lak kan,
ada orang cakap tak senonoh nanti,,hehe..
so just in dream :)
or who knows one day..
i will be hugging in da snows..
*dreaming*

bear hugs
mood:hugs n kiss its one of da way to calm your heart :) try it hugs anyone sisters,friends,mother,lover,as long as u feel calm after hugging :)
kalau dah tak da sapa nk di hugs just hugs something fluffy..its helps too :)

Wednesday, August 24, 2011

Egois


Ego doesn't bring you forward but it slows u down
-AnaSyanaz2011-

Monday, August 22, 2011

Believe

Don't believe people will remember u even if u thought of them everyday
- AnaSyanaz2011-

Wednesday, August 17, 2011

Different yet Complicated

i might be thinking differently yet complicated compared to others..
but its da way i am..
i might not agree with your thought..
but im prety sure mine still have its own way of success..
i might be slow..
but im not stupid..
i might be rough..
but doesnt mean i dont have manners..

yes im different yet complicated..
coz i love being complex..
yet my life r too much complex..
but im cheering everyday..

Its sucks


it is sucks when my life r out of internet connection..
arghhhh..
can't search anything even i have bb..
sucks feeling!!!


mode:salah subscribe BIS plan for my bb..of from this world for a month :(

Tuesday, August 16, 2011

Sunday, August 14, 2011

I saw U grown up

i saw u grown up
i saw u from ur darkest moment till u found da light..
i saw u from u didnt know brands till u wore brands..
i saw u from immatured into mature man..
i saw u..
with my own eyes..
my own heart..
i love u from back then till u r in present..

I LOVE YOU FOREVER

Will U Date Your Friend's Ex?

i love her n him
hollaa..today i have been wondering  if this situation come out,,what will i do??hurmmm...susah kan?
opinion to share:
1-its hard to date your friends  ex because its weird when u needs to hang out all togather,,
2-its ok if your friend r ok with it..

so what u guys think?ok or not to date your friend's ex..


tapi apa pon i kalau boleh tak nak,,i rasa janggal la,,

Wednesday, August 10, 2011

Jam 430p.m.



every day aku berhubung besama teman2 akrab aku melalui email,,ya mereka semua emailing aku menggunakan email rasmi company mereka,,aku ni keja kuli cabuk ja tak da email rasmi,,so setiap  hari aku akan buka mata cek BaBy aku sebab nak beremailing dengan mereka,,memang rancak habis la,,sampai la saat jam berdetik 430pm..aku ditinggalkan kesepian,,bulan puasa ni semua diorang balik 430,,ya company aku company yg agak kejam ca ya nun alip yang tak pedulik pn nak bagi aku balik awal,,so sad,,

tak apa esok pagi kami akan mula emailing semula,,semuanya kami borakkan,,isu semasa isu expired isu isu semua yang terdetik akan kami masuk dalam perbualan kami..~means dlm email kami la~

kadang2 topic makanan apa nak bebuka pn sangat rancak kami rencanakan,,indahkan hidup persahabatan kami,,aku sayang mereka semua,,mereka selalu buat aku gembira dgn cerita2 pelik,,~aku ketandusan ayat nk menulis~

pic latest diorang datang penang jumpa aku

Wednesday, August 3, 2011

Mengidam Di Ramadhan

puding caramel
uwaaaa..
terasa nak makan ini la,,
sapa2 nak buatkan,,
or belikan,,
pelissssss...

Tuesday, August 2, 2011

4 soalan dari Nya

1-apa yang kamu buat dengan usia mu?-tak kan nak jwb tido-
2-apa yang kamu lakukan pada usia remaja mu?-tak kan nak jwb lepak-
3-apa yang kamu buat pada harta mu?-tak kan nak jwb shopping-
4-apa yang kamu buat dengan ilmu kamu?-tak kan nak jwb simpan-

4soalan dr Nya boleh membuat kita kelu untuk menjawab,,renung-renungkan di bulan mulia ini ya..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

WordlessWednesday



#WW paling banyak aku letak menggambarkan hati ku

Aku Tepu

Aku rindu..
Aku kelu..
Aku bisu..
Aku lesu..

Aku tipu..
Aku berlalu..
Aku malu..
Aku sendu..

Rindu itu anugerahNya..Aku tak lari dari mendapat anugerah dari Nya itu..

Anasyanaz2011

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, August 1, 2011

Stomach Mates

they r my stomach mate..
berapa kali aku nak gitaw entah la,,
tapi hari ni,,
aku kerinduan sama semua teman2 aku,,
kalau ada org perasan,,
post aku hari ni semua berkisar tentang kawan2 aja,,
hurmm,,
dengan mereka ni aku rasa diri aku tak da masalah,,
hidup hanya makan dan enjoy,,
ambik gambar serata pelusuk dunia menjadi kegemaran kami,,
aku diceriakan dgn gaya dan sikap dari setiap seorang dari mereka,,
diah dgn gaya kanak2 dinosournya,,
mencuit hati ku,,
menghambat segala kesah gelisah hati aku bila bersama mereka,,
anne dengan sikap kuat merajuk dan perasan comel,,
hahaha,,
dia mmg selalu wat aku tergelak dgn sikap dia,,
dengan reaksi dia,,
lagi2 bila dia merajuk dgn si abg bf nya itu,,
hehe,,
anna,,
dia ni pendiam aja,,
but she have its own way showing a friendship towards me,,
rasa cam she n me ni byk gak common things,,
she is single,,
n me too,,
but i tak taw lak sekarang masih single kah kamu anna??hehe
i love da way u all r!! :D

bulan puasa ni nk makan byk2 pn pikir jg..
sebab taknak terlalu ikut nafsu syaitan..
walaupon kami ni kalau makan tak penah tak habis,,
hehe..
tunggu lah masa yg sesuai leh berbuka besama..

love u all 

My Big Siblings Bonding~JOKERIANS

dear jokerians aku dh 3berkahwin..syada..shat n dil



saat semua masih bujang

sekarang shat dah anak 2..dil otw to have her first baby,,
syada tunggu bis belajar insyaallah she will proceed.. :D
bahgianya..
apapon yg best ttg all of them kitorang tak penah lupa antara kami,,
biar dh ada anak ada suami ada bf,,
hubungan kami tetap akrab..
masalah selalu kami kongsi bersama,,
selesaikan bersama..
nasihat bersama,,
ni la bonding yg sangat2 kuat,,
mereka terbaik,,
walaupon tak semua antara kami baik budi pekerti sopan santunnya,,
mereka tak pernah menilai,,
yang penting keakraban dan keikhlasan hati sebagai teman mereka utamakan..

sayang mereka!


They Make Me Alive

hari hari hidup aku berkisah kan sosial network..
aku guna untuk lepaskan kebosanan hidup aku,,
aku gunakan untuk menghidupan hari aku,,
bangun pagi jak dah mula ucap morning kepada twitter world..
yela aku manusia yang kurang berfacebook,,
marah sedih rindu lapar sakit..
semunya twitter jadi tempat luahan,,
dah macam bf aku ja,,
hurmm

tapi sekarang..
sejak bekerja ni,,
sahabat2 akrab aku,,
kitorang selalu emailing,,
everyday,,
rasa rindu pada mereka sedikit sebanyak terubat,,
yala bila dah keja  kau nun di sarawak..kayhell bagai,,
aku sensorang kat bumi pulau pinang ni,,
sebenarnya,,
bg aku kalau la emailing ni boleh blarutan sampai malam..
aku sanggup ucapkan selamat tinggal facebook..
selamat tinggal twitter..
dunia aku bersama mereka lebih bermakna,,
lebih real..
i love u allzzz

Pale Pitam Pening Pengsan

first day puasa,,aku berteraweh,,
kat surau sini wat 8 rakaat ja,,
selalunya kat kampung aku wat 20..
hurmm,,
tapi nak dijadikan cerita,,
terawih yg 8 ni buat aku hampir pitam..
kat sini lepas 8 rakaat teraweh,,
stop n tazkirah,,
then baru sambung witir..
masa witir tu aku dh xberasa kaki aku dh,,
mata aku memang dh gelap dah,,
tapi aku gagah bertahan juga,,
dengan harapan tak kan tumbang,,
tapi fokus aku dah kelaut..
selesai gak witir aku,,
sekali sudah doa aku bangun g tengok cermin,,
mak ai,,
macam mayat hidup rupa aku,,,
pucat lesi,,
hitam bibir aku ala gaya gothic kata kawan aku,,
fuhhh,,
sungguh aku tak taw kenapa..
aku cakap mungkin dosa banyak sgt,,
Allah nk tunjuk rupa aku ni tak suci pun,,
pastu kawan aku cakap..
aku sekarang selalu ja sakit,,
mungkin aku patut g check up..
mungkin low blood pressure,,
mungkin kurang air dalam badan,,
yela puasa,,
masa bbuka aku minum 3gelas air ja,,
selalunya begelen air aku minum setiap ari,,
hurmmm..
dulu aku memang manusia yang low blood pressure,,
tapi makin besar makin ok,,
tak taw lak sekarang,,
selalu pening n nak pitam ni tanda low blood pressure gak la,,
dah lama tak  g  check up..
taraf kesihatan sendiri pon taktaw camna,,
mungkin kurang rest,,
keja setiap ari,,
weekend bersama kawan2,,
hurmm..
mungkin badan aku sendiri letih dengan rentak kehidupan aku,,
apa pon,,
aku harap aku sehat aja,,

tp ati aku kuat menyatakan ni kuasa Allah nak tunjuk aku banyak dosa sbb tu muka hitam pucat lesi ja..kena byk beramal ni di bulan mulia ni,,

1 Ramadhan

Current mode:opis kemalasan bekerja @_@
Kepala sakit 3ari sudeh..belum lega..dugaan tol..
Aircond opis weng kejap sejuk kejap panas..dugaan lg..
Bos belum bagi gaji..bil hp 2bln tak bayar..dugaan jugak..

Keterujaan untuk ketemuan weekend ini..rewards bulan puasa untuk bersama teman2 :)


Ada ka owg update current mode kt blog??macam pelik jak..selalunya orang update kt facebook ka twitter ka..haiya..kecelaruan minda betol aku ni..

Lg 4jam nk berbuka..iyaahh iyahhh..mcm budak2 ja kira masa berbuka..lalalalaaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone