^_~

Saturday, April 30, 2011

10 Things About Me

1-my name is Syazana Nadzir..oh did I ever mention my full name here?Lupa sudah hehe..friends called me nana,ana,zana,syazana n syaza just a person called it till now-_-' Family called me kakak or kakcik :)

2-I am a graduated student from UTP..in mechanical engineering..masa sekolah rendah aku sek kt perlis stella maris then pindah kedah sek dato wan mohd saman..bla secondary skul aku sek agama (P) perlis then balik kedah sek teknik alor setar.. :)

3-currently working at penang in a consultant as mechanical engineer..I'm doing design..dealing with autocad-_-"

4-i am anak kedua dr 4adik beradik..ada 2adik perempuan..ada seorang abang yg dah berkahwin dan bakal mndapat anak kedua..maka skrang saya ada seowang niece n otw utk no2..weeee..

5-saya seorang yg pandai memberi nasihat tapi sgt tak pandai nak nasihat diri sendiri..in addition saya seorang yg love new things but hate changes..saya susah nk ubah ati saya pada benda yg dah lama besama saya..as Mika n BaBy if one day I will have new buddies Mika n BaBy will owez things that b with me..never let them go to others:)

6-saya seorang yg suka wat benda ikut hati..for me its a self satisfaction when I did something without think rasionally..rasa cm doing crazy things or weird thing release my stress :) weird kan I @_@

7-saya manusia yg suka bahgiakan orang yg saya sayang lebih dari kebahgiaan diri sendiri @_@ saya juga sangat pemurah-_-"

8-saya seorang yg degil keras kepala -_-" susah nk dengar ckp orang kalau hati dah nekad..as example if I said I love u that's mean only u I love!no one else::pathetic::

9-saya ada split personality which I will act diffrently to different people+environment+time..as example..me in fb mayb owg akn ckp sombong but me in tweet world will said I'm pathetic I guess :)

10-saya seorang yg agak pasif means ssh nk memulakan perbualan tapi once u noe me I can talk all things coz sometime I will become someone that not a secretive person..

Waaaahhhh penat juga nak pikir nak tulis apa ttg aku ni ya..do I really noe myself??hahaha..damn..this is just a quick written of myself..wanna noe more bout me do be friend with me :)

X.0.X.0 SaKuRa MiYuKi
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Doa yg perlu dibaca Setiap hari

Mari kita mendekatkan diri dgn pencipta kita mendoakan kesejahteraa semua umah Islam didunia mohon dosa kita ibu bapa dihapuskan..amin :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, April 29, 2011

10 Perkara

HALOOOOO~!
aku dh tgk benda ni di blog fatinrazali
beberapa ari yang lalu..
tapi almaklum la,,
nasib blogger yg xda pc or laptop sndri ni,,
huwaaa...
smua selalu pending,,
so dgn rajinnya aku nak join!~
moh la kawan2..
boleh bekenalan ttg diri kawan semua..
sapa yg buat leh tinggalkan link utk aku k..
aku xdapat la nak tinggalkan link untuk korang,.,
memandangkan aku hanya akan update melalui BaBy aku ja,,
huwaaa..
sangat limited ok..
jomzz..
aku akan mula 1mei la kot..
sempena cuti hari pekerja,,weeee~!

apa yang perlu kalian wat adalah!

menjadi BEN 10!!
hahaha,,
xdala..
maksud aku..
tulis 10 benda..
listed as below BEN 10!


day one : 10 things about you

day two : 10 things you love

day three : 10 things you hate

day four : 10 things you want to say to one person

day five : 10 wishes

day six : 10 items you can’t live without

day seven : 10 important people

day eight : 10 of your favourite songs

day nine : 10 ways to win your heart

day ten : 10 final words

Wednesday, April 27, 2011

Kami Blogger Utagha


hah tudia..
ni first entry aku ttg KBU..
KAMI BLOGGER UTAGHA..
hell yeahhh,,
just nk tunaikan tanggungjawab ja,,
bila nk join group ni,,
kena wat entry ni,,
so moh aku,,
dgn rasmi nya wat entry ini..

Saya Nana Miyuki,,
Dari KEDAH!

sapa2 nak join boleh clik kt picture tuh ek :)

Tuesday, April 26, 2011

Spastic

Hah tajuk entry ni khas utk kamu daus..oi dik oi spastic pn tak taw apa ka??
Memandangkan aku suka sebut perkataan 'spastic' n ramai yg akan tanya aku balik apa dia 'spastic' tu..
Nah khas kali ni aku explain ok..
Dari kamus wiki menunjukkan maksud SPASTIC ni is a decease cause by muscle..a kind of muscle disorder..
BTW since 'spastic' from my perspective is not directly refer to muscle disorder..
It can also be translate as..
1.Clumsy~bila dh ada penyakit muscle disorder ni so someone to tend to do things clumsily..
2.Hyperactive~bila dh nama pn muscle disorder maka bila dia wat something it will goes hyperactively..
3.Excited~yeah kanak2 sepastic ni somebody yg mudah teruja..easy to get excited..
Oklah I jump into conclusion what is 'spastic' means when I said it to u..
It means..
U r kind of someone with a decease that can't be cure yet still have space to get excited to enjoy ur world..
U r a person which always blur on something like have mental disorder for a minute not alldatime ok!
U r a person that dlm bahasa mudah melayu ni SENGAL!
Till then~

Just jgn sesapa pun terasa offended bila saya sbut perkataan spastic to kamu ok..
Bukan benda buruk pn..
Just a word nk ckp sengalnya kamu..
Or kelakarnya kamu..
Or hebatnya kamu..
Itu ja pn..
Tp dlm perkataan yg lg sedap 'sepastik' dan wraped allda meanings togather :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, April 24, 2011

Taman Negara Penang

hello there!
on a weekend yg lalu i went to taman negara with few of them..
can i just gve pic??
hehehe..
intro sket la kan,,hurmm,...
planned by afifah..
then we all pn ajak la kwn2 utk join,,we all ni xda knl sesama sndr pon,,
but bcause of this activity we all created new frendship :)
love it..


laluan utk ke monkey beach where our destination is..its about 3km++
teluk duyung or monkey beach!
entrance to started da journey!
before started journey kitorang bahagikan barang2 yg dibawa sbb kami akn berbbq di MONKEY BEACH!
all of us dlm 20 orang..kami bekenalan bkawan kerna adanya aktivity begini :)
nan+amet+aswad+azrie bsama brg2 yg dibawa :)

bali+sopi+usop+bad+me+aswad+nan+azrie
cantikan pic ni but im da only girl hehehe
da girls
fifah+dila+ida+paan
ni awal perjalanan masih mampu tersenyum bergambar :D
aku yg hampir kepenatan bsama sopi menikmati laut indah dpan kami

hutan kaw2 punya kami redah!we r great

half of da way aku igt dh smp sbb aku dh pancit habis..wakakaka..rupanya msh ada 1.7km lg
mencabar gilakan laluan kami :)
lagi mencabar wei dgn beg berisi kentang ku galas berat doh!~
cantiknya laut..raveen gagah perkasa bw box of ice cube :)
sham besama sebaldi ayam yg diperap baik utk dbakar nnt berat tuh..
masih jauh..aku dh terduduk tuh pancit sial!tp ku gagahi hingga akhir nya !
yeah smp juga akhirnya,,tp msih sedang usha port baik utk lepak n bbq :)
sedang baik punya bincang kami pn jmpa port best,,tapi kena mrentas lautan air separas dada dgn membawa brg2 bersama,,kami redahi jua,,namun disaat meredah lautan itu hujan tiba2 brooommmm lebat,,hahaha,,hujan rahmat nasib dh smp,,kalau la kami masih dalam hutan tracking hujan,,mesti kami semua berjalan pakai bontot ja dgn kedaan hutan yg berliku naik turun atas bawah licin smua..alhamdulillah :)

hah bbq time!
sbb kan hujan kami pon mula la membakar dulu,,bakar ayam+sosej+kentang+jagung+mashmallow..food all disediakan oleh paan bf afifah n his frens..shiro+syam+hafiz..thanx korang..
shiro+hafiz+sham..
susahnya nk cr gambar syiro+hafiz+sham,,
kiri adalah paan dia adalah tour guide kami merangkap bf afifah :)
weee hujan lapar sedap kot makan,,time ni dak2 laki sedang bermandikan hujan dalam lautan,,wow nikmat gila,,dh lama xmain hujan kot :) syukur sangat dapat main hujan n mandi laut skaligus :P

ni la port yg kami pilih style kan :)
monkey at beach..sbb tu nama dia monkey beach
bola sepak pantai yg memenatkan hahaha~
picture!time ni paan n mat nk balik dulu sbb mat nak kena fly g us ada kursus,,so diorang balik dl,,papon nice knowing u all :) keep in touch

fuh letih dh nk cerita,,layan pic ja k :)
papon kami sgt enjoy makan+mandi laut+mandi hujan+berkenalan+berganbar+sehatkan badan :)
ni masing2 dah letih tgh tunggu boat utk balik :)
kami balik naik boat..tambang 1boat range from rm50-70..kalau nk suh tracking utk balik mmg pengsan la kami,,wakakakaka,,hehe..tapi kami xberjaya nak naik rumah api sbb hujan n masa tak mengizinkan.,insyaallah will b next time utk naik umah api tu kan kawan2 :)
atas boat onway balik :)
setibanya kami di sebelah teluk bahang di mana permulaan perjalanan kami tadi,,kami pn mandi smayang siap!~
masa utk berpisah dgn smua berbekalkan kenangan dan pengalaman bersama serta perhubungan persahabatan yg baru terjalin,,last picture at TAMAN NEGARA PULAU PINANG!~
will be next time next trip babes :)

Saturday, April 23, 2011

Gotong royong

Fuh dh lama tak bergotong royong kan..dulu zaman2 sekolah stiap weekend mesti kena gotong royong bersihkan hostel kan..nah sekarang dh keja pn masih ada time bgotong royong..huwaaaa dgn heavt work load lg mau ada time bergotong royong..fuh ni la naseb smp kena keja sabtu ahad siang malam!damn!lagi2 dasyat bila keja dlm opis smua lelaki..ya tuhan bila bekeja smua sepah ja..sekali kau kena gotong royong mcm tsunami la penatnya..huh!tak pa lah pikir positif ja..kemas ofis..bersih..environment pn sehat kita pun sehat..mudah-mudahan!amin!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Gonjeng Nite

Lepak diner after a day work on saturday!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, April 22, 2011

Sifu

This is mr kuan from sarawak..as aku penah kenalkan dlm working world aku kn..dia ni la yg mnjadi tok guru aku..mengajar aku sgala ilmu mechanical engineering..tanpa dia tkontang kanting aku dlm opis..huhu..dia byk tolong n ajar aku..tak penah kedekut ilmu..dia jg la tmn aku lunch..bila dia meeting maka lunch sorang la aku..huwaaaaa..ah kuan sgt baik n rajin..stiap ari keja smp kul10mlm..setiap minggu keja 7ari..gila kan dia..isk3 aku xsanggup kot..hilang SoSIAL life aku wakakaka..
Ok lah dia ni sgt bgs kalau xda dia aku pn tak mau keja sini dah huwaAaaa..aku byk bgantung harap dgn dia..semoga ahkuan mendapat kebahgiaan sll :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 21, 2011

1215am masih di ofice

Yeah skg aku masih di opis..xtaw smp kul bapa nak stay..drawing bg arini nak esk pg..damn penat aku..huwaaaaaa..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 20, 2011

Mengular

Hahaha..ini adalah ari mngular di jusco bsama ah kuan n lupet..sbb apa ktorang mengular??sbb opis electric trip..dh bsusah pyh cek tak bejaya juga..kami pn berambus mlepak di jusco..dh nama pn jusco sbelah opis ja..sekali lepak2 sampai kul5..bos pun balik opis..kami pn tkedek2 balik opis..aku dh xda mood nk keja trus amik barang balik..wakakaka..bos cek rupanya fius tbakar kot..then di tukar..so esknya mai keja dh ok..klau masih x ok kira cuti peristiwa la kami..hahaha..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 18, 2011

My working world

Those are my buddies in my office..
Yala keja kompeni kecik jo..
Orang pn tak ramai..
Tapi sbb orang tak ramai keja dtanggung bagai batu besar atas bahu masing2..
Those are ah Loo or aku pgl Lupet
Ah kuan..
Reza
Ada lg sowg ahLeong tp xda gambo..
Till next will cerita ttg mereka ok! :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Permission

So what's the plan now?
Are we or won't we?
So what's the deal now?
Should we or shouldn't we?

You've taking over my head again,
I'm folding each memory in,
Asking permission to keep it in your

Empty,
When will you love again,
Wmpty.. is what you are,
Without the nice things you had before

So what was it to you
Were we or weren't we?
Did it come back for you?
Now there you finally see

It's already been gone too long
I shoudn't have pick up the phone
I'm asking permission to pretend
That we've moved on

Empty,
Is what you'll find in here
Empty..is you'll see,
A lot of things i've offered you

What am i to you?
Was i or wasn't i?
So what you said was true,
Did you or didn't you?

You've taking over my head again,
I'm folding each memory in,
Asking permission to keep it in your hands

Empty,
When will you love again,
Empty.. is what you are,
Without the nice things you had before

Was it love to you
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 14, 2011

How To Make Lovebite

Nah amik kau tajuk aku terang lagi bersuluh..wakakakaaa..napa aku came out dgn benda ni??this is because before this aku ada letak tips camna nk get rid of lovebite..then adalak yg coment 'aik cara buat xajar camna nak praktikkan cara get rid of it'..
Nak memandangkan aku balik keja agak lewat ni n aku susah nk tido..
Meh aku share cara2 nya :)
Lovebite ni actually lebam yg terhasil dr hisapan atau gigitan manja yg agak keras..
Isk tak sedap la cakap dlm bm mcm words dia menggelikan jak..wakakakaa..
Apa kata aku guna bantuan gugel..
Kt letak cara in english k..
Nnt aku translet..
Hehe..
"Love bites are nothing more than little bruises that are caused by sucking a little too vigorously on someone's neck. "
-lovebite hanyalah lebam yg terhasil... Mcm intro aku td-

" When too much suction is applied to the skin, especially if a little biting action is involved, the capillaries closest to the skin's surface have a tendency to burst. Blood is then released into the surrounding skin and you are left with some nice little love bites and bruises. "
-terlalu byk or kuat kiss yg kena kat kulit n sedikit gigitan manja..menyebabkan kapilari darah yg terdekat pecah..maka darah akn terbebas ke kawasan sekitar kiss+suction+gigitan..terbentuk lah lovebite or lebam kecil akibat capilari darah tu terpecah :) -

Okes got it or not?
Kiss+suction+bite = burst of blood capillaries~LOVEBITE~

Cukup la ajar sikit2..
google ni sgt bgs kn ajar mcm2..
Next time akn bg tambahan tips nk get rid of it k :)

Nitezzzz
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 11, 2011

Punca wanita malaysia menjadi andartu

Wah tajuk ni tercetus time aku g lunch..standard r aku selalu lunch kedai dkt dgn opis ja sbb kedai ni buka tv n selalunya crita Safa dan Marwah..cita indon tu..
Pastu nak dijadikan cerita ada 3pakcik duk makan semeja dgn aku..
Pakcik tu pn mula la sembang dgn aku..
Tanya cantik ka orang indon..
Dia cakap dia keja duk intebiu n sign surat utk orang kawen apa entah..aku dengar tak clear..tapi aku dapat la tangkap seket2 maksud dia..dia pn cakap la ramai2 dia duk intebiu sign semua warga kita kawen pompuan indon..tak kira melayu,cina or india..alasan yg diorang berikan mngikut cerita pakcik ni la..orang indon ni cantik,rajin,bukan jenis high maintenance,dengar cakap,murah(hantaran)...so konklu yg aku simpulkan ialah diorang ckp pompuan indon ni senang nk bela la..

K lah intro panjang sangat..nah ni cetus-cetusan pemikiran kenapa wanita malaysia banyak andartu or lambat kawen::

1-sebab utama yg mcm intro aku tu..lelaki lg suka mengahwini wanita negara asing seperti indonesia..
2-wanita malaysia sekarang jenis bercita2 tinggi..nak ada master dl lah phd la..so letak soal kawen ditangga yg agak bawah :)
3-wanita malaysia selalunya lebih berjaya dlm carrier berbanding lelaki..ini menyebabkan status wanita lebih tinggi..kebanyakkan lelaki tak nak perempuan lg tinggi dr mereka..
4-wanita malaysia cepat matang so mereka lebih senang nk mengenali keperluan kehidupan mereka di masa depan so mereka menjadi lebih selective dlm memilih lelaki untuk menjadi teman hidup..
5-wanita sangat setia dlm perhubungan so if once mereka pernah bercinta dan terluka it takes time to heal dan ini will drag their age..hehe..kata masa mengubati selagi tak terubat selagi tu ati wanita tak kan besedia untuk lelaki baru..maka tua la mereka..hahaha

Oklah just 5 of da reason that came across my mind at this moment :)

Love yaaaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, April 10, 2011

Lovebite

Wow tajuk mau gempak aja..wakakaka..nothing much just googling here n there found interesting tips to share :)
HOW TO COVER YOUR LOVEBITE :)
Disini ada 5tips yg aku rasa menarik :) still got some more tapi next time bila aku tak ada apa nk update aku share lg beberapa tips yg aku jumpa ok :)

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan  dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (EyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan untuk seketika.

3) Sapukan beberapa ketul ais batu di leher anda sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.

5) Boleh juga 'tutup' love bite tersebut dengan menggunakan 'concealer' yang sama warna dengan kulit.

Sharing is caring :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, April 9, 2011

Ombak

Ombak..
Kau menghempas pantai tanpa jemu..
Walau keras alunan mu..
Kau tetap setia menemani sang pantai..

Ombak..
Deru desir mu..
Menggegar,menggoncang seluruh alam..
Namun memberi ketenagan jiwa buat sang pencinta mu..

Ombak..
Alunan mu mendamaikan aku..
Terima kasih ombak..
Walau kau kasar menghampiri ku..
Namun kau tak pernah lukai aku..

Aku sayang kau ombak..
Aku ingin kau kekal tenang lembut menemani ku..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 6, 2011

Durian!~

saya nak mkan durian..saya suka makan durian,,saya nk cuba durian udang merah yg isinya berwarna merah sbb saya tak penah makan durian itu,,ada sapa2 taw bila musim durian itu?kalau taw bgtaw la tak pon boleh bawa saya :)

tak penah try lagik!


Kasut McD

I hate wearing this mcD or badut shoes..so painful n tiring..its my safety boot I need a new one..better+comfortable one..
Bestnya orang p keja pakai kasut lawa2 kn..huhu..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 4, 2011

Blackberry

wallawey look its blackberry..since I bought berry chan I never write why I really want it kan??hahaha..today wanna share..
WHY BLACKBERRY??
1-coz I love da blackberry symbol ::alaa simbol titik titik tu::iphone simbol buah epal ja xbest!hehe poyos plus bila ltk kt fb xda nek simbol pn :P
2-its like a mobile internet coz its a smartphone..okey mayb ada yg ckp y not beli iPhone ja..wallaweyy ckp mau senang..wa takmampu der nk beli iPhone..plus its touchie2 cm malas sket..hehe
3-its so cool when bbm'ing rasa cm chating its all over my finger tips wherever I am :)
4-i am a loner rangers..wakakaka what I mean is I don't have much buddy to text too on 24 7 time coz I dun hve BF..boooo losserr~ when I hve bb or smartphone..I can on9 wherever whenever so xdala busan kn??kang kalau sms member ada yg xda kredit la apalaa..
Since most of us ada FB..smartphone cn help us reach them through fb ja ;P
5-im a person yg kdg2 outdated or lambat dpt info..so if anybody mention bout something yg I mcm whaatttt??so wat the hell I ada smartphone I terus ja taip n gugel..its easy kan???xda la nnt nampak bodoh sgt:D
6-kadang2 I suka wat keputusan mengejut like jomzz tgk muvie..then ofcoz nk taw apa muvie n time..ni 1 lg sbb I nak bb as my bestbuddy :) msk saja GSC ::segalanya dihujung jari anda::
7-ouch this part is twitter..serius I own a twiter account years ago..tapi xpenah login since I notice that twitter ni mcm kena on9 24 7 ja..wakakaka..sejak ada bb aku pn dh hidupkan smula twitter aku n I'm freaking love to tweet..bak kata owg twitter ni tempat meroyan sengsorang..its truuuuueeee!!
8-i don't even own a great lappy since mind mcm nak kapot ja kn..so all email notification I direct through my bb..
That's one of da reason y blackberry is my baby now :)
9-what bb again ek?I guess piece of da reason is I'm getting bored using nokia+sony+samsung phone..I hve been using those brand since secondary school..now its time to change :)
10-last but not least!!its cool n look like corporate people using BB wherever u r..but I'm not a keparat person ok!!wakakaka..motif I love bb n can't live without it anymore :)

LOVE GADGET

X.0.X.0 SaKuRa MiYuKi
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone