^_~

Thursday, January 29, 2009

-opis-


pemandangan di meja opis ku
cuma da kalendar,tmpat letak hp yg comel,serta pc,kosong ja kan meja aku,,

-HaNdPhOnE BaRu-

yeeeehaaaa
da hp baru
ops2 bukan aku punya la
mst la kanda aku punya
yezza
km dh leh 3g
xda la aku syok sowg2 ber 3g
sbb aku sowg da 3g
now 2 2 dah da 3g
habis2an la ber 3g no
kuikuikui

tudia muka owg tgh usha hp baru,,muka xpuas ati ka nih???nak hp mn la kanda ku sebenarnya ek??

-TaPaI-


apa itu tapai???

ia adalah sjenis makanan la,,

leh kata aku suka sgt mkn benda nih,,

tp aku xpandai wat,,

hahaha besa la aku pandai mkn ja,,

aku g pasar mlm so ternampak n terbli,,

so inilah dinner ku,,

yummy2 tapai

-RaHsIa-

tudia tgk ada kon emeregency g,,hahaha,,taw ak napa ni??

alkesahnya kreta ku habis minyak la,,

mls nk cta detail,,

thnx to them helping me,,

tudia muka gelak kan owg,,
jahat tol,,
tp dpa gak yg tolong xpa rr,
makaseh no,,jasa koang ku kenang,,

-oPiS mOdE-

aku kat opis skg
nk cta apa ek,,
xda cta pon
aku nk gtaw ja mlm nih aku kan g keyyel
once again
hihi
las month aku dh g keyyel
this month g lagik
agak2 aku nih kaya ka hah
hahaha
xda pon duit gaji xmasuk,scolar pon xmsk g
aku pon harap ehsan daddy aku ja skg nih
tu pon ciput ja
emmm k rr briefly ttg g kl mgu nih
aku g kl mgu nih sbb gather dak2 KIGS geng aku la
kmi nk g genting wei
dah lm kami plan nk p
br mgu nih nk realisasikannya
geng aku da 12 ka 13 owg smuanya dr KIGS
beso kan geng km
tp yg bjaya trun tanpa halangan mgu nih xsilap aku 9 owg
ok la kan 3 4 ja yg xpat trun
yg xtrut serta adalah
#shat sbbnya pragnant tgu ank dia nk kuar rr mn leh men2 kat genting nnt terkuar awal lak
#salwa ada U punya program maklumla owg kuat U bz sgguh dia
#asma family matter kot mgkin kekurengan wang utk p
#adilah sgt sukar dihubungi sbb dia nih dok cerok mana nth
hahaha,,nnt aku msukkan muka2 kawan2 aku smua k

-bBtUnAnG LaGiK-

lyn pictures,,
kakak nisah yg btunang sbenar nya nih,,tp aku xda pon amik gmbr dgn owg btunang,,amik gambo aku ja posing2,,aku n nisah,,hahaha,,meh lyn xda kja,,
nisah plak,,
kami la plak,,hahaha,,dah rr no cket2,,
penutupnya,,pencuci mulut dari nisah,,cipcake kakak dia,,hahaha,,

-rAyA cInA-

hah mgu nih balik kampung smbut raya cina,,hihi,,aku xda la plan pa2,,so weeken tuh aku pon dgn bjayanya mbuang masa dgn mama,awin n tokwan,,taw ak km wat apa???
km men layang2,,hahaha,,lyg2 aku n syada kan aku bw blk syada tetinggal dlm kreta aku,,maka adk aku awin nih jumpa,,so km men rr,,hahaha,,
hah ni mama n awin nk mula men,,hahaha,,men pnya men smp sangkut atas pokok,,nmpak ak pokok tuh,,muka aku xda la,,sbb aku la yg pnjat pokok tuh nk bw trun layang2 nih blk,,huhu,,nsb xda kerengga,,klu dah mmg habis bdn aku,,hhhuhu,,ada la vdeo km usaha amik lyg2 tuh tp aku mls la nk uplod,,lmbat,,hahaha,,


ehh lupa,,aku plan dgn ae nk wat bbq family,,so aku gtaw mama,,mama stuju,,then km g rr shoping brg2,,ae dtugaskan oder satay,,aku kol adik badik soh blk smua,,then aku,mama,awin n baby pon p la shoping brg2 len,,
tudia km shoping penuh bonet,,hahaha,,maka aku pon kna la tlg mama aku wat kja dapur,,no pic sbb bz sgt memasak,,hahaha,,poyo ja kan,,bkn msk pa sgt,,

maka mlm pon mjelang,,acara pon bmula,,
tudia pakjang tukang bakaq satay n ayam,,xpakai bj lg,,pergh mmg sdap lak satay tuh,,hahaha,,
pupu2 aku mlantak dgn rakus,,
maktam,makcik,makjang
mak2 sedara aku,,maksu,makjang,makcik,n kak ipar ku kak yani bsama alia n abg ku bob,,
mad laki wani haha,,bsama awin n pakjang mbakar satay,,mad n wani nih dah macam family aku jg so xkesah la dpa mai ffamily aku nya bbq pon,,aku ajak nisah gak tp dia bz,,
wani pon nk capup gak msk gmbaq kipas satay,,amik jala,,
ae n baby bsama makanan yg byk,,
paktam n pakcik makan xhengat,,paktam siap muncung2 mulut g,,hahaha,,
tu hah abg ku bob n alia serta cuzen ku wani,,
alia yg comot,,penutup majlis la nih,,mmg lth gila,,aku tertido,,xsmpat kmskan mja pon,,mama ku kot kmas,,cian mama,,sowi ek anakmu ttido kekenyangan,,nnt wat lg bbq,,best2,,sowi to others yg pic kalian xsmpat nk snap,,bkn aku xsnap,,tp aku xamik gna hp aku,,ada aku gna hp mama,,lupa lak nk transfer kat aku,,sowi ya,,love my family,,

-smbungan JJ perda-

memandangkan aku br leh nk online so meh ku maraton update crita2 aku nih ek,,mcm besa rr follow da flow of pictures la kan,,
awal2 smp harus isi perut sbb lapo thp gaban,,hary n adib mkn mee sizzling xsedap pon sbenaqnya,,dpa tru aku mkn bnda tuh,,hahaha,,mana aku taw kat citu xsdp,,nasib rr no,,
ni hah fifah kwn maya aku,,dia mkn mee kuah kot,,aku pon dah lupa,,xsedap gak dia kata,,so mkanan kat JJ perda ni pnya fudcort mmg xsedap la,,haha,,
bmula la pjalanan kami bershoping kcuali aku window shoping,,huhuhu,,lyn2 la gmbo km jln2 ek,,xbyk pon sbb byk sgt kdai km p smp aku mls nk amik gmbq,,leh kata smua kdai dlm jj tuh km msuk xmiss 1 pon,,
mcari perfume blk utk si fifah,,habis smua dia try sembur smata2 nk test bau dia,,
gambo kat pokok2 merah ala2 kat cina g,,maklum la tme ni nk dkt raya cina,,
ni kat dlm fitting room,,try2 baju dpa 2 owg bli aku ja yg xbli,,sbbnya aku mmg xda duit,,dah sah pon aku nih mmg kuaq window shoping,,tp yg sdhnya aku blk tmimpi2 baju tuh,,wawawa,,
hary try topi spuluh kali angkat letak,,last2 xbli pon,,hahaha,,mcm playboy ja aku nmpak dia pakai camni,,tp ang mmg playboy kan,,hahahaha,,
ketekunan men game kat kdai game xhengat lgsg apa owg nk kata kat kami,,wat itu kdai daddy km punya,,
fifah plak men,,aku pon nk try gak rrr,,
taddaaa aku xlepaskan pluang try men,,aku mn reti men game bola tuh,,kalu bg kanda ku tobat xbenti dia men,,punya terer,,
spotted,,scandal baru adib n hary,,cewah kemain lg gambo kan,,tgk tuh tgn hary blkang bdn adib tuh,,hahahha,,
p punya lama nih ja yg dishoping kan,,hahaha,,
lapooooo,,makan char koteow kat BM lak,,dpa kata ni antara char koteow yg plg best la,,leh la thn,,
hah mkn char koteow mau ada nih,,baru ummmppp,,ni fifah rr amik byk nk mampos,,
ni adalah pijan,,kwn intern ku jg,,dia dak utem kot,,nth aku pon lupa,,dia mai join km mkn char koteow,,umah dia dkt tuh ja,,tu yg dia mai,,
muka knyang n bahgia n letih mau blk tdr,,hahaha,,tamat,,

Wednesday, January 21, 2009

-JuScO pErDa-

as dirancang aku,adib n hary nk kuar shoping ari isnin cuti ganti utk bday sultan kedah bg company aku n sekutunya,,aku xda la niat nk shoping,,adib n hary la nk shoping2,,b4 g aku contact kwn maya aku fifah,,dia dak utp gak,,dia intern kat intel,,intel ni dpn opis aku ja pon,,tp km nih xpnh jumpa,,thats y aku pgl dia kwn maya aku,,km knal chating2 ja sbb mula2 dia dpt intern sx aku tgk2 dia tolak dia trima intel,,mulanya rncang nk dok sumah la,,dah dia g intel dia dok umah sewa dgn dak2 intel,,so nih la 1st date face2face aku dgn fifah,,meh aku msukkan pic,,xbyk pon km bgambo,,memasing asyik dgn shoping,,aku asyik dgn window shoping so terlupa nk amik picture,,huhu,,
ahhh:aku marah nih pc opis aku aku nih xleh detect hp aku lak,,cam hampes lg,,hlg mood aku nk update,,
k aku smbg crta la,,nnt later aku masukkan pic,,leh ka camtu??,,mcm xbest ja,,adoi la,,nnt la aku cta plus pic sx,,nk update mlm2 pon tuan pnya wireles yg aku dok curik ari2 sll ja off awl,,tu yg xsmpt nk update tuh,,hampes tol skg nih,,tgu blk umahku kat aloq staq la,,dah kata pon mama aku dah bli broadband,,so apa lg blk umah aloqstaq akn ku update puas2,,huhu,,

Tuesday, January 20, 2009

-DaMn-

br smangat nk wat entry br
aku lupa bw usb hp plak
hampes tol
kna la tgu blik umah
dah la skg mlm2 aku mls nk update
sbb aku dok mlyan tsubasa skarang
adoila
xpala
nnt aku cta weekend aku aritu ek

Saturday, January 17, 2009

-To ThE IsLaNd-

nak cita nih aku g penang island la ari jumaat tuh,,pas kja ja aku trus g kat kwn aku syuhada kat maktab tengku bainun,,dekat ja pon dgn kulim nih,,smp2 ja kat dia trus siap nk kuar g jalan2,,hihihi,,smangat seh,,km pon kuar la amik dl bf syuhada n kwn depa kat hostel laki,,then bmula la pjalanan km,,mula2 kami g QUEENS BAY,,aku kan xpnh p so smgt la nk p,,hihi,,smp2 ja tekejeu gak beso deh tmpt nih,,so km pon msk queensbay p smyg maghrib n mkn sbb smua klaparan,,hihi,,xda la jln sgt dln queensbay ni sbb aku bkn niat nk sgoping,,meh aku cta bdasarkan gambo ek,,

ni la bukti ku smp queensbay,,dpn queensbay
ni adalah mknn aku kat queensbay,,bihun kungfu,,sedap ckt2 ja pon,,
ni la syuhada kwn ku dr KIGS,,comel kan,,

ni choi bf syuhada,,cute kn,,padan tol diorang nih,,thnx to choi tlg drive kn kami
ni fikri kwn choi n syuhada
aku n syada dpn pekarangan queensbay,,best oo kat cini,,angin kuat sjuk seh,,
sbb angin kuat so choi cadangkn km men layang2,,ni la km pon g la bli layang2 rama2,,comel kan layang2 kami,,hihihi,,
aku n layang2 yg bterbangan di blakang ku,,see bukti angin sgt la kuat tuh,,
aku n syada bsama layang2 yg terbang tgi di awan gelap,,hihhihi,,smp habis tali km lpskan layang2 tuh naik,,best wei,,lama xmen layang,,smp lenguh tangan aku nk kampoi*gulung* blk tali layang2 tuh tme nk mndaratkannya,,men smp puas,,hihihi,,
main2 punya syok tiba2 layang2 tuh wat pndaratan yg salah,,jtuh dlm laut dpn tuh,,maka choi pon g la slamatkan,,tgk tuh angin kencang choi mgelak sbb angin tuh mlibat2 layang2 smp air tuh kena dia,,hihi,,air tuh busuk sket tuh yg ngelak tuh,,hahaha,,thnx choi slmatkan kembali kmi nya lyg2,,
see basahkan lyn tuh,,km pon jemur la layang2 tuh dl,,hihihi,,dah krgg smbung main lg,,hahaha,,
smentara tgu lyg2 krg bgambo la dl,,hihi
bila dah krg choi lak nk men lyg2 tuh,,dia men dgn syada aku la jd tkg gambo lak,,hihihi,,sweet kan dorg nih??,,
then kitorang g lpk padang kota lak,,kat cini pon km men lyg2 lg,,see syada msh pgg tali layang2 tuh,,layang2 terbang tgi so camera ku xmampu nk capture nya,,huhu,,
syada n choi epi tme :D
dah penat main lyg2 kat pdg kota,,we move to gurney lak,,lapak2 sni aku n syada bposing jala,,xtaw nk wat apa,,layan kitorang bposing,,
posing maut,,
syada n choi
aku n fikri sesat masuk pic aku,,haha,,
aku n guys,,kanda marah dak dinda bgamboo camnih?,,huhu,,xkan,,
aku n syada again,,byk seh pic kami tp xkan la aku nk uplod smua,,jenuh la wei,,dah penat posing2 perut pon lapo,,g mapley*kedai mamak* mkn2 n chalow blk maktab la,,smp2 ja trus tdr syada n kengkawan nya trus la ciap g clas,,hahaha,,cian tol kat dpa,,tp thnx la sbb aku njoy n feel so great,,dh lm xbuang ms dgn syada cam nih,,miss u syada,,nnt kt p lg dgn eida sma,,mst dia marah klu dia taw kt p xajak dia nih,,huhu,,sowi eida kmi terlupa nk kol ang,,huhu,,