^_~

Tuesday, December 14, 2010

PERANGAI BURUK SAKURA

sbenarnya bila tulis blog aku xtaw nk ltk tajuk apa...
ermm...

al kisahnya..
aku skg duk kt opis..
xtaw nk watpa..
bos xda..
so...

meh nk cita prangai buruk aku,,
hahaha,,
dulu kini slamanya kot buruk,,
ni yg plg xleh blah,,

"aku klu nk apa2 mst nak jg2 klu blh nak lala tu jg"
-lala tu means nak at that tme jugak-[bhs kedah]

mgkn masa aku kecik2 mama abah sll outstation,,
so bila aku nk apa saja depa mst bli bg aku,,
Tudia ayt cm nak salahkan mama abah ja kan..haha

cnth zaman aku kanak2 rebena,,
aku nk roler blade,,
aku usaha kmpul duit,,
padahal xkumpul pn blh dpt ja,,
tp sbb aku nk jg2 nk cpt dpt,,
aku kmpul duit smp 1 petang aku teriak2 mberontak suh mama bw aku p bli jg,,
aku ckp duit aku dh cukup nk bli roler blade,,
haha,,
nak xnak mama pn bw aku bli~!
puas ati aku..

pastu..
besaq sket la,,
zaman aku sek la ni,,
aku duk ostel,,
aku nk blk umh padahal mgu tu xleh blk,,
sbb ada event kt sek,,
aku siap p umah pengetua mnt nk blk,,
tp pengetua xbg jg,,
haish dgn prangai aku tuh,,
ada aku ksh,,
aku nk blk aku nk blk la,,
aku kol mama suh mai amik aku la la tu jg,,
mama pn mai amik aku,,
puas ati aku!~
truk tol kan,,hehe

pastu mai besaq lg,,
aku nk amik lesen motor,,
mama abah mmg xbg aku nek motor,,
so xbg aku amik lesen,,
sbb aku nk jg aku bw kuar duit biasiswa aku,,
guna utk amik lesen motor,,
hahaha,,
mujur la aku dpt biasiswa ms zmn tu,,
mau dak jnuh aku kmpul duit,,hehe..
last2 lesen motor aku wat pkasam ja pn,,
dh bsaq abah mama bg aku kereta,,

pastu,,
besaq lg aku,,
duk std dlm UTP la..
ms tu abah bg aku kreta..
mula dgn charade then tukar tiara,,
3thn gak aku pkai,,
pastu aku mula la gedik,,
mmberontak mgoda mama,,
mnt blikan aku keta br,,
ms tu kan myV is sooo in,,
haha,,
mama pn pk2,,
aku xpaksa tp tiap kali blk ja aku mst ckp tiara aku buruk la..
rosak la,,
bhaya la,,
not in good condition la,,
mcm2 aku ckp,,hehe,,
last2 mama blikan aku mimi-myV putih ksyangan aku:D
hehe,,
dasyat kan aku,,haha

besaq lg,,
skg la kot,,
aku dh keja,,
aku pnya hp yg plg aku syg hilang,,
mula la aku nk hp br,,
nk xmau yg cikai2,,
mau riban duit aku,,
haha,,
xdan tgu gaji,,
aku nk jg hp br,,
nk jg berry chan,,
Padahal klu tgu gj pn blh ja bli..
mau xmau aku mrenget kt mama lg,,
hahaha,,
mama pn bg la aku kuar kan duit smpanan aku,,
demi aku dpt kan berry chan ku,,
hahaha,,
tp aku sedar dr,,tiap bln duit gj aku,,
aku kna smpn blk rr,,
hbs tabung aku licin dmi berry chan,,

trukkan aku ni..
X.0.X.0 SaKuRa ^_^

4 comments:

Akur0 Chan said...

hahaa..skang nih apa bnd lg weh yg ang nak la la jgk..tp still kna hold n besabaq sat~h0h0..ada dak?

nana miyuki said...

Aku nak kawen hahaha tp xda spa nk aku lg uwaaaaa aku pn paksa mama aku cr owg bg aku kawen blh ak hahaha

nisa said...

kita seropa lorh gedik dak benda lala tu jugak heheee
alasan : kena beli cepat satgi habis hohooo
orang lain akan cakap : shopping mall tu tak lari aihhh dok kat situ ja...

hurmmm mana sama memang la mall tu dok pegun ja tapi barang2 dalam tuh gerak-gerak la sebab orang dok beli. so kena beli cepattttt

nana miyuki said...

hahahaha..
u r rite dear nisah..hehehe