^_~

Thursday, May 5, 2016

Kehidupan Selepas Berumahtangga

Haii..Sementara aku nak tunggu flight aku fly ke Lombok ni, meh la aku kongsikan serba sedikit kehidupan peribadi aku selepas berkahwin ni. Nak dijadikan cerita, the moment aku nak kawen company aku buat retrechment. Sadly to accept nama aku on the list. So aku pon berkahwin dengan status unemployed. Maka secara tak langsung aku employed as Fulltime Housewife.
Gambar time honeymoon
Ok secara mata kasarnya mungkin indah, keja ko duduk rumah ja. Tunggu laki balik. Tapi aku ni manusia tak reti duduk rumah. Stress kot aku duduk rumah. Memandangkan aku tak berkerja so aku duduk rumah in law aku. Sebulan kahwin ok lagi sebab aku masih dalam fasa honeymoon. Masuk bulan kedua aku tak kerja, macam nak gila rasa. Rasa nak nangis ja hari-hari. Sesungguhnya aku tak boleh duduk rumah.

Masuk bulan ketiga, aku pon cuba jadi personal shopper IKEA, sebab aku da bosan tahap maksima. Seronok gak jadi Personal Shopper ni. Sebab aku dapat shopping walaupon bukan untuk diri sendiri. Sesungguhnya, shopping tu masih berkesan menjadi terapi terbaik untuk hilangkan stress kaum wanita ni.

Masuk bulan keempat, aku ditawarkan kerja kat construction company, makanya aku terima walaupon jiwa aku tak nak. Tapi memandangkan aku ada komitmen sendiri in terms of kereta and rumah, aku pon proceed. Sampai lah sekarang, aku masih berkerja. Doakan lah aku dapat kerja yang lagi baik.

Oklah its time to fly already. By the way, sesapa nak aku jadi personal shopper IKEA still boleh suruh aku ya. Sebabnya aku suka pergi IKEA. It feels home. Hahaha..
post barang ikea
barang yang dipesan

testimoni

1 comment:

Jari Manis said...

kih kih kih kalau pegi ikea mmg tak kan balik tgn kosong ..semua nk rembat