^_~

Thursday, January 20, 2011

Cita-Cita

semua orang mesti penah ada cita2 kan,,
paling teruk pn masa zaman kanak2 cikgu mesti tnya,,
dh besar nnt nk jadi apa kan??
so masa kt sekolah cikgu akan tanya n isi dlm buku rekod,,
untuk apa aku xtaw lak,,
yg pasti stiap tahun cikgu akan tnya..

erm ni cita2 yang pernah terlintas dalam benak fikiran aku masa aku kanak2,,

1-Doktor!~sbb:masyuk babe..namun akhirnya bkubur sbb saya xsuka belajar biology

2-Peramugari!~sbb boleh naik flite everyday n i love travelling..cancel sbb sedar diri xcukup cun nk jd stewardess.
3-Pilot!~once again sbb xleh jd stewardess so tukar nk jd pilot sbb suka travel..akhirnya xjadi jg sbb mama xkasik..

4-Akauntan!~sbb saya sgt suka math ok!!dari darjah 1 smp form 5 serius math xpenah dpt B smua A ja ok!!cuma addmath ada la dpt B..lalalaaa..tp xjd jd sbb saya xsuka kerja pngiraan akaunting!~


aku rasa ni ja kot cita2 yg penah wujud dlm kotak fikiran aku,,hehehe,,
akhirnya aku jd ENGINEER!~!
oh xpenah pun dlm sejarah hidup aku terpikir nk jd engineer,,
MECHANICAL ENGINEER!!
kalau korang prasan aku xpenah terlintas nk jd CIKGU!~sbb nya serius aku xsuka mngajar n aku bukan manusia yg sabar,,hakhak,,so walaupn dulu mama aku paksa aku jd cikgu amik borang utk aku smua,,aku tetap refuse n bekeras hati xmau jd cikgu!~
end up camni la aku!~Engineer Cabuk-_-

p/s:apa pon cita2 n apa pon yg telah korang jadi do it dgn minat ok!~kalau ko suka keja engineer ko cr bidang engineering yg btl2 kena dgn jiwa ko,,jgn la ko suka men benda2 inspection ko p jd engineer drawing!~haish mmg failed!!~

6 comments:

mohd azrie ishak said...

cakap dari pengalaman..
paragraph last tuh yg xbleh blah..

keciwa ka..

Nana Miyuki said...

ahaks..a kind of la bro,,:( not getting job satisfaction at all:(

Nana Miyuki said...

ahaks..a kind of la bro,,:( not getting job satisfaction at all:(

AkUr0 Chan ^^, said...

hahaa..tp cm c0ol ja jd engineer~cm hebat w0o...

chip zulhafiz said...

hahaha..aku suke last statement ko tu..

Nana Miyuki said...

Liza:klu jd engineer global or coprate company mmg cool..klu engineer cm aku ni kategory engineer cabuk ja:)

Chip:ahaks tats wat came from my heart:)