^_~

Monday, April 11, 2011

Punca wanita malaysia menjadi andartu

Wah tajuk ni tercetus time aku g lunch..standard r aku selalu lunch kedai dkt dgn opis ja sbb kedai ni buka tv n selalunya crita Safa dan Marwah..cita indon tu..
Pastu nak dijadikan cerita ada 3pakcik duk makan semeja dgn aku..
Pakcik tu pn mula la sembang dgn aku..
Tanya cantik ka orang indon..
Dia cakap dia keja duk intebiu n sign surat utk orang kawen apa entah..aku dengar tak clear..tapi aku dapat la tangkap seket2 maksud dia..dia pn cakap la ramai2 dia duk intebiu sign semua warga kita kawen pompuan indon..tak kira melayu,cina or india..alasan yg diorang berikan mngikut cerita pakcik ni la..orang indon ni cantik,rajin,bukan jenis high maintenance,dengar cakap,murah(hantaran)...so konklu yg aku simpulkan ialah diorang ckp pompuan indon ni senang nk bela la..

K lah intro panjang sangat..nah ni cetus-cetusan pemikiran kenapa wanita malaysia banyak andartu or lambat kawen::

1-sebab utama yg mcm intro aku tu..lelaki lg suka mengahwini wanita negara asing seperti indonesia..
2-wanita malaysia sekarang jenis bercita2 tinggi..nak ada master dl lah phd la..so letak soal kawen ditangga yg agak bawah :)
3-wanita malaysia selalunya lebih berjaya dlm carrier berbanding lelaki..ini menyebabkan status wanita lebih tinggi..kebanyakkan lelaki tak nak perempuan lg tinggi dr mereka..
4-wanita malaysia cepat matang so mereka lebih senang nk mengenali keperluan kehidupan mereka di masa depan so mereka menjadi lebih selective dlm memilih lelaki untuk menjadi teman hidup..
5-wanita sangat setia dlm perhubungan so if once mereka pernah bercinta dan terluka it takes time to heal dan ini will drag their age..hehe..kata masa mengubati selagi tak terubat selagi tu ati wanita tak kan besedia untuk lelaki baru..maka tua la mereka..hahaha

Oklah just 5 of da reason that came across my mind at this moment :)

Love yaaaa

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

11 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

suka entry hang ni..


depa nak lepas tangan sebb tu depa cari pompuan indon..

senang bela konon2 nya la

aDisH.sHidA said...

huhuhu...senyum je baca n3 nie

Nana Miyuki said...

hehe..no komen ttg senang bela :)
pandangan masing2,,just sharing :D

Nana Miyuki said...

kak shida:senyum itu sedekah :D

Cik Z@i Pen@nG said...

indon sng bela?
indon kwen nk dpt taraf pnduduk tetap ja...lps dpt trus blah lari ikut jntan lagi kaya dr laki depa...

10 markah utk ana...btoi...btoi...btoi...hehehehe

Lizzie Chuckguire said...

meh nk tambah reason lagi. kebanyakan laki2 yg baik sudah diamek org. yg tinggal cuma yg ehem2 je..luck saje kalu dpt discover laki yg baik tapi single..xgitu?heheh

Nana Miyuki said...

KAK ZAI:yaaaa itu tepat sx :D 10markah ja ka kak??hehehe :)

liza:hahaha..penambahan itu sgt tepat!setuju la babe,,:)ssh nk cr kan skg :P

perrydaus90 said...

errrr...xsetuju2..hahha
sapa suh pggl scaptic

fRaMe+LenSeS said...

tu dia aih.. hihihi. :D
cam betoi jugak la. tapi tang bab lagi satu tu kena tambah, pompuan skg letak hantaran tinggi sangat.. laki takut.. ahahahahhaa

Nana Miyuki said...

daus:xsuruh stuju pon :P

nad:hahaha tu pon boleh masuk gak kan..lain time tambah hehe

Irfa said...

hai tuan rumah
sesat disini semasa cari sesuatu
menarik :)

banyak faktor andartu ni
ada jugak yg terlampau memilih
boleh je memilih tp mana ada manusia sempurna dlm dunia ini/kalau kita pilih orang ..org juga pilih kita
siapa yag tak nak psgan sempurna dan ideal tp sempurna kah kita?emm...

senang citer,belum smpi jodohnya ;)