^_~

Sunday, April 24, 2011

Taman Negara Penang

hello there!
on a weekend yg lalu i went to taman negara with few of them..
can i just gve pic??
hehehe..
intro sket la kan,,hurmm,...
planned by afifah..
then we all pn ajak la kwn2 utk join,,we all ni xda knl sesama sndr pon,,
but bcause of this activity we all created new frendship :)
love it..


laluan utk ke monkey beach where our destination is..its about 3km++
teluk duyung or monkey beach!
entrance to started da journey!
before started journey kitorang bahagikan barang2 yg dibawa sbb kami akn berbbq di MONKEY BEACH!
all of us dlm 20 orang..kami bekenalan bkawan kerna adanya aktivity begini :)
nan+amet+aswad+azrie bsama brg2 yg dibawa :)

bali+sopi+usop+bad+me+aswad+nan+azrie
cantikan pic ni but im da only girl hehehe
da girls
fifah+dila+ida+paan
ni awal perjalanan masih mampu tersenyum bergambar :D
aku yg hampir kepenatan bsama sopi menikmati laut indah dpan kami

hutan kaw2 punya kami redah!we r great

half of da way aku igt dh smp sbb aku dh pancit habis..wakakaka..rupanya msh ada 1.7km lg
mencabar gilakan laluan kami :)
lagi mencabar wei dgn beg berisi kentang ku galas berat doh!~
cantiknya laut..raveen gagah perkasa bw box of ice cube :)
sham besama sebaldi ayam yg diperap baik utk dbakar nnt berat tuh..
masih jauh..aku dh terduduk tuh pancit sial!tp ku gagahi hingga akhir nya !
yeah smp juga akhirnya,,tp msih sedang usha port baik utk lepak n bbq :)
sedang baik punya bincang kami pn jmpa port best,,tapi kena mrentas lautan air separas dada dgn membawa brg2 bersama,,kami redahi jua,,namun disaat meredah lautan itu hujan tiba2 brooommmm lebat,,hahaha,,hujan rahmat nasib dh smp,,kalau la kami masih dalam hutan tracking hujan,,mesti kami semua berjalan pakai bontot ja dgn kedaan hutan yg berliku naik turun atas bawah licin smua..alhamdulillah :)

hah bbq time!
sbb kan hujan kami pon mula la membakar dulu,,bakar ayam+sosej+kentang+jagung+mashmallow..food all disediakan oleh paan bf afifah n his frens..shiro+syam+hafiz..thanx korang..
shiro+hafiz+sham..
susahnya nk cr gambar syiro+hafiz+sham,,
kiri adalah paan dia adalah tour guide kami merangkap bf afifah :)
weee hujan lapar sedap kot makan,,time ni dak2 laki sedang bermandikan hujan dalam lautan,,wow nikmat gila,,dh lama xmain hujan kot :) syukur sangat dapat main hujan n mandi laut skaligus :P

ni la port yg kami pilih style kan :)
monkey at beach..sbb tu nama dia monkey beach
bola sepak pantai yg memenatkan hahaha~
picture!time ni paan n mat nk balik dulu sbb mat nak kena fly g us ada kursus,,so diorang balik dl,,papon nice knowing u all :) keep in touch

fuh letih dh nk cerita,,layan pic ja k :)
papon kami sgt enjoy makan+mandi laut+mandi hujan+berkenalan+berganbar+sehatkan badan :)
ni masing2 dah letih tgh tunggu boat utk balik :)
kami balik naik boat..tambang 1boat range from rm50-70..kalau nk suh tracking utk balik mmg pengsan la kami,,wakakakaka,,hehe..tapi kami xberjaya nak naik rumah api sbb hujan n masa tak mengizinkan.,insyaallah will b next time utk naik umah api tu kan kawan2 :)
atas boat onway balik :)
setibanya kami di sebelah teluk bahang di mana permulaan perjalanan kami tadi,,kami pn mandi smayang siap!~
masa utk berpisah dgn smua berbekalkan kenangan dan pengalaman bersama serta perhubungan persahabatan yg baru terjalin,,last picture at TAMAN NEGARA PULAU PINANG!~
will be next time next trip babes :)

2 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

waaa....best...x penah sampai lg

Nana Miyuki said...

boleh ja nnt bila2 kt wat trip utk KBU..hehe..best gilerrrr