^_~

Wednesday, May 11, 2011

10 Favourite Songs

Okes antara kegemaran aku dan rakan2 adalah karoke..serius aku tw suara aku tak sedap so aku xsuka sgt nk nyanyi..tapi melalak aku A1 la :)

aku jahil bab2 lagu ni..huwaaaaa..aku cuma taw dengar lagu..aku ada masalah nak ingat tajuk lagu dan penyanyi..kronik kan masalah aku;(
K la aku tulis apa yg terlintas ok!

1-awan nano..hafiz kot pnyanyi dia..aku suka melody dan lirik bermakna..

2-what da hell..avril..oh bila sebut nama avril sbenarnya aku gilakan dia..aku suka semua lagu dia..

3-jawapan kasih..amy mastura..lagu ni lagu kenangan zaman aku kanak2 dgn cousin aku dl..

4-jar of heart..sapa ek nyanyi ades lupa..aku suka lirik dia sgt bermakna..

5-Love song..311..lagu yg slow but also give fucking damn deep touch to da heart..

6-Penakut..yuna..sungguh cute+sweet+soft yet bermakna bg aku..

7-Permission..also by yuna..sng kata lagu yuna aku suka semua..

8-jalur gemilang..lagu patriotik yg sgt memberi semangat bila nyanyi..part plg aku suka "biru perpaduan kami semua.." Sgt cool la melody dia kt sini :)

9-hanyut..faizal tahir..gila kau aku harap KAMU suatu ari nnt akn dedikasikan aku lagu tu dgn penuh penyesalan di hati..tapi mmg harapan tgl harapan ja..aku taw dah..

10-last but not least sumpah aku suka gila semua lagu greenday..zaman aku std aku akn hanya akan play lagu avril n greenday ja utk bantu aku fokus std..kalau dak mmg kelaut la fokus aku..hahaha..

Aci dak nk tmbah lg 1..kira no6 n 7 skali la ek..ni gantinya aku nk gitaw aku sgt suka lagu hey there delaila..plain white tee nyanyi..oh aku jatuhj cinta pertama kali aku dgr lagu ni..tapi smp skarang aku tak penah boleh nyanyi lagu ni..tak penah igt lirik:(

Konklusi kat sini aku nak gitaw faktor aku suka sesuatu lagu..
A)aku suka lirik dan maksud lagu tuh
B)aku suka melody lagu tuh
Aku bkn jenis suka byk2 lagu..mana yg sedap di halwa telinga aku mmg aku suka..xkira la lagu cina ka siam ka omputih ka..mmg aku layan der..yg penting menepati citarasa aku..

Contoh..lagu cina yg aku suka lagu tears from polaris tak silap aku tajuk dia..nicholas tze nyanyi kot..kau lagu ni cm best n touching..

Wah dh lebih 10 melampau betol aku ni -_-"

Kepada pencinta music maafkan aku yg jahil ttg music hanya suka mendengar :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

4 comments:

fRaMe+LenSeS said...

hihi.. suka karok mesti la banyak lagu. hehe. :P

Nana Miyuki said...

suka karok lagu smua kwn2 pilih..saya tukang melalak ja :P

fRaMe+LenSeS said...

banyaknya lagu kesukaan dia. :D ehh.. pasni abeh da yang ni.. cari la yang baru plak. nak tiru kamu. hehehe

Nana Miyuki said...

Haha nak tiru ka boleh2 nnt kt cari lg ek :)

Tunggu xpon nnt saya kuarkan idea sndr utk kamu tiru hehe