^_~

Thursday, May 5, 2011

10 Things I Hate

wah its kind of taugh la..
coz i susah nak hate2 ni,,
i suka love2 aja,,hehe..
btw
just go through wat i hate :)


1-i hate u da one that i fall in love,,nah kau dlm love dok no last,,dalam hate kau no1..sapa suruh kau tak love aku balik,,kan kau dah dapat hate no1 aku :)

2-i hate crowd..serius tak boleh tahan..sebab tu aku sanggup shopping kat shopping mall walaupun mahal tapi lapang dada aku :) aku plak jenis mudah pitam  bila dok dalam crowd or panas2 ni..

3-i hate liar!!serius tak suka orang tipu aku coz aku selalunya dapat taw kau tipu aku ka tak..and bila aku taw sumpah shit aku akan sumpah seranah kau..tapi dalam ati,,sebab aku tak pandai marah orang..end up aku yg tension sorang2..

4-i hate competition,,what i mean here,,aku tak suka kan persaingan secara terang-terangan,,aku lebih suka bersaing dalam diam..sebab aku penakut :)

5-i hate...erk aku dah mati akal..tak taw apa aku hate..tapi tetap bekeras nak pikir..hurm...aku tak suka orang yang tak tepati janji..benci gila...sebab aku jenis tepati janji..kalau ada hal or aral aku akan cuba tunaikan janji tu juga just masa dan waktu yang lain..

6-aku benci perempuan gediks..ok fine,,ini mmg pelik n teruk,,aku boleh benci orang yang aku tak kenal or tak kenal aku dengan hanya 1 sebab..which is she is GEDIKS!!kalau dalam dunia maya ni kita bukan kenal sesama kita..tapi aku dengan sewenang atinya akan benci dia kalau aku tengok cara penulisan or cara komunikasi dia menjengkelkan aku n aku akan cop KAU GEDIKSSS!so aku tak nak kenal KAU..haha..kejinya aku!!sapa nk sepak aku lepas aku cakap benda ni??mesti ramai kan,,hahaha..

7-aku benci manusia SKANDAL!!oh ini aku perasan sama dgn FR benci..serius shit..kau nk scandal apa kejadahnya lagik,,kau ingat dunia ni akan tunggu kau ka??bilanya kau betol2 nak bagi 100% comitment to a person??!!dalam neraka nanti ka??

8-aku benci orang yang tak taw hargai pemberian aku..kalau ya pon kau tak suka,,at least once depan aku kau sukakan la juga ati  kau tuh..

9-ini  benda weird dalam diri aku,,tapi bukan aku benci,,just tak berapa suka ja,,aku tak suka lelaki approach aku,,then direct cakap "saya nk mengorat awak"..damn aku ni dah la manusia yg jenis perigi cari timba kot,,bila kau approach aku,,dan2 aku tak da perasaan..weirdnya aku..selalu perempuan suka lelaki approach dia..gila kot aku ni,,

10-last yg aku leh pikir is...memandangkan aku kat opis sekarang,,aku nak cakap,,aku TAK SUKA bkn BENCI ok,,aku tak suka job aku sekarang..aku tak suka sebab aku kena wat drawing..i hate drawing..saya nk jadi engineer yang wat keja tak berkaitan drawing boleh??tapi syukur aku ada keja,,kalau dak mana nk cari duit bayar Mika n bil BaBy bulan2..

post ni ambil masa lebih dari sejam utk aku siapkan..
dekat 2jam jugak aku pikir n taip-_-"
sumpah sangat susah aku nak membenci,,
apatah lagi pikir apa yang aku benci..
sila jangan masuk dalam list yg aku benci kalau nak kawan dgn aku,,
gila poyo,,
macam ada orang nak kawan dgn aku jak :P
perasan sendiri..
hahahaha~

7 comments:

fRaMe+LenSeS said...

syg BaBy n Mika.. hehehe. :D kamu kena seronok kerja la kamu.. nt baru semangat.. :D

Nana Miyuki said...

try my best :)

Anonymous said...

macam mara je awak dalam nombor 7 tu..takut saya taw~~

-bish2-

maizatul suraya said...

kan? susah sgt nak tulis pasal hate hate niii... memang takes time.
NAMPAK LA JIWA MURNI. haha.

Nana Miyuki said...

Bish:apa ek no7 emm kalau takut jgn wat saya benci ok!

Nad:sgt ssh ok..mmg jiwa kita murni :) ssh gila nk mbenci sx ku benci mmg smp mati la aku benci kejinyaaa

kiera'sakura said...

bab gediks tue kite same... mntk2 la kte x tergolong dalam spesies gediks tue.. amin2...

Nana Miyuki said...

kiera:hope so!!tp kdg2 tergedik sndr rsa cm nk lempang dr sndr ja..hahahha