^_~

Saturday, November 12, 2011

11.11.11

That number memang sangat cantik kan..so ramai yang buat sesuatu yg sangat bermakna untuk diingati pada tarikh 11.11.11 ni kan..kawan aku ada yang menikah tarikh ni..my bad aku tak dapat hadir sebab keja..apapon tahniah liza semoga bahgia hendaknya..

Ok aku pun tak terkecuali untuk ada sesuatu untuk diingati pada tarikh ini..pada tarikh ini aku buat pertama kalinya membawa motor pergi kerja setelah bertahun aku tak bawa motor ke atas jalan raya..sebabnya aku tak da motor..punca aku kena g keja dgn motor sebab pak uda aku pinjam kereta aku si mika tu balik kampung..huhu..okes meh nak cita..aku bangun awal pada hari 11.11.11 sebabnya aku cuak nak bawa motor..hehe..lepas mandi aku minum..then aku kuar la nak start motor..start punya start tak hidup2..memang fail..aku minta tolong abang jiran sebelah umah ni start kan..settle..broooommmm g keja..pastu nak dijadikan cerita minyak plak bling2..aku singgah la petronas nak isi minyak..pastu matikan enjin..tup2 aku tak tau camna nak buka tempat isi minyak..hahaha..u may LOL to my face..last I ride motorbike was my brother's..which dia punya kunci buka tempat minyak tu kat bawah seat belakang..pusing la aku cari tak jumpa2..huhu..last2 ada ane sorang duk isi minyak aku pun minta tolong dia la bukakan..dia gelakkan aku wei..aduhai malu tapi apa nak buat..keadaan memaksa..hehe..
Pastu selesai bab motor..aku sampai opis dgn selamat..pumpang2 nak balik keja which means aku akan melalui 2 roundbout besarrrrr..gigil hoiiiii!aku mana pernah bawa motor atas jalan raya ever since I was 18 rasanya..fuhhhh..aku redah jela duduk lain kereta ka hapa ka aku belasah..akhirnya aku selamat mengharungi 1hari bersama motor..hahaha..sumpah aku akan ingat tarikh ini..so lepas ni suruh aku naik motor g town tak da hal lah wei..gua dah terror..hehe..

P/s:picture taken atas bridge penang..yup I'm taking picture while driving*eleh updating blog sambil drive pun kau buat apadahal amik gambar kan*-kata aku pada diri sendiri-
Yup picture taking using my BaBy ja..but its kinda nice picture coz I really love sunset view..cloud view..sea trees..konklusinya aku suka nature..aku suka gambar nature without editing effect :)

XoXo
SaKuRa MiYuKi

2 comments:

Faaein Talip Roy said...

bawak motor di jalan raya..

hebatlah.. eden tak pernah lagi tu..

baru nak mengaktif balik lesen..

baru nak belajar balik.. huhuhu..

Ana Miyuki said...

hahaha zaman sekolah dulu ya la mmg berani sbb sll ja naik..sejak2 ada kereta which mean after spm memang dah tak penah bawa motor atas jalan..

ni cubaan berani jela.,terpaksa~!