^_~

Saturday, November 19, 2011

Aku dan Fenomena 30

Hey all!!yeah aku mau cerita bukan dongeng tapi benar punya..macam aku update sebelum ni tentang SEARCH FENOMENA 30 in Penang..ya aku hadir..tapi dengan liku2 gila..mai aku cerita dengan penuh perasaan..

Ok 15saat tadi aku type dah 2 3 ayat nak cerita tapi aku padam balik sebab taknak lah cerita panjang2 hahaha..

Ok aku dapat tiket ni dari BROFRAMESTONE..sori bro gua mmg tak dapat nak link2 ni..gua pakai hp jak..
Gua pun mula mengagau cari teman mau diajak ke konsert ni..mula2 si CikKia ni ajak gua..masa tu gua tak da tiket so gua cakap takda tiket huhu..tup2 esoknya which is jumaat bro msg aku kt fb cakap ada tiket nak ke tak?aku laju ja cakap nak sbb ingat nak g dgn CikKia..aku pun cancel plan balik kedah..pastu aku kalut contact CikKia..sekali jawapan mengecewakan dia cakap dia tak leh pegi adahal..then tahulah aku tiket aku tu adalah tiket CikKia yang tolak..aku pun niat nak tolak juga sebab takda partner nak p..bro pun bagi no Fatin kat aku..sebab fatin pun dpt ticket dr Bro..aku pon terus kol Fatin..then set lah nak g bersama lepas Fatin habis kerja..setibanya saat dinantikan seperti yang dijanjikan bersama Fatin aku dapat sms dr Fatin cakap dia takleh pegi sebab ayah dia admitted hospital..pulok..aku menggelupor kat umah tak da teman..aku contact member aku tak berjawab..then aku dilema..aku nekad g sorang ja..apadahal..aku nak g tengok performance ja..
Aku pun p la..pastu sembang dengan sorang akak ni..dia mai dgn laki dia..pastu tup2 ada sorang mamat ni mai sembang..kawan akak tu la juga rasanya..
Bermulalah tragedi di Fenomena..
Mamat ni punya la pumpang sembang dari A sampai Z nak sembang..sampai aku naik rimas!aku layan gitu2 jela..tangan aku laju ja bersama BaBy aku..then bila dah masuk dalam konsert area..mamat ni still lagi nak ikut aku nak sembang dengan aku amik no hp aku bagai..sampai aku rasa arghhhhh tensen gila!

Mulalah performance oleh Bittersweet!!perghhhh mmg aku cair!diorang hensem2..then Project Pistol..stamina mmg terbaik vokal perghhhh mau melompat aku..then geng2 raja lawak..pecah perut aku dgn show diorang..

Tapi mamat tadi still nak berkawan dgn aku..ajak aku g makan time break solat maghrib..*baikkan konsert rock pun taw hormat time solat*..aku mula rasa fedup..
Aku jalan2 pusing2 usha barang2 kat kedai supaya aku terjauh dari mamat tu..dek kerna rasa tak selesa itu..aku nekad!!
Ku ucapkan selamat tinggal abg Amy n Search!aku tak tunggu diorang perform!!aku terus balik sebab aku dah makin tak selesa dgn mamat tu..

Selesai hari penuh kekecewaan aku utk bersama amy search -_-"

Picture above aku pun tak taw apa arrangement dia..*paham2 jela update pakai hp ni*
Ada ticket,show ticket dapat redeem t-shirt yg gambar tu adik aku pakai..
Then lagi aku dapat kacang2..
Oh kalau perasan ada gambar stage juga aku attached yg ada tulis DEFINE..
Selain tu gambar time Projet Pistol n Bittersweet perform..
Oh ada juga gambar amoi2 pakai baju merah skirt hitam..diorang ni promoter Define yang dimana kalau kau beli barang RM30 kau akan dpt peluang cabutan bertuah memenangi Viva..tapi aku taw aku tak pernah bertuah..maka aku tak mau cuba..hehehe

Dalam jenjalan nak lari dari mamat tu aku ada terbeli 2keping car stickers..
So gamak nampak cam aku tamak..so aku rasa aku nak bagi la kat mana2 insan bertuah dalam blog aku ni..tapi tunggu next update la ek..

Oh ya update utk korea aku masih bertangguh..insyaallah aku cuba k..maklumla gambar kt tempat lain aku kat tempat lain..lagi2 laptop takda..memang hazab gak la..

SaKuRa MiYuKi

10 comments:

angah said...

hhhah layan la mamat 2..untung la boleh p konsert kan...

Mr. Straw said...

xajak aku..hahhaha

Ana Miyuki said...

angah:untung...xmau layan sbb letih cakap byk sgt huhu

syukri:tula kan ptt aku ajak ang ja hukhuk...

Hazmin Hamudin said...

sungguh mengganggu mamat tersebut...nak ngorat la tu...hehe

Ana Miyuki said...

HAZMIN:ni bukan gaya nk mngorat dah macam gaya nk ajak kawen ja huhu -_-"

cik kia said...

heheh ade name kite la ;) nantyy kitee meet up k nana

Ana Miyuki said...

CikKia:kt leh letak nama ja nk link2 mmg xdpt la :p guna hp jak huhu..

Yeah nnt kt meet up ek :)

akuzle ayu said...

sungguh menghampehkan... ahkak baca pon geram neh.. mamat tuh ader niat songsang kots... eiii, gerammmm!! kalo akaklah yg jd kakak yg dtg ngan hub dier tuh n akak tau awk kener mcm neh, surely akak heret tangan awk ikut akak. dah x nmpk bayang mamat tuh br akak kasi lepas... susah sungguh ada manusia mcm neh...huhuhuhu...

akuzle ayu said...

ok, akak ketinggalan yg neh.. mamat tuh kwn kakak berkenaan? huhuhuhuhu....payahhh!!!

Ana Miyuki said...

akak maaf saya bru perasan komen akak,,hehehe,,tu la kan,,apa nk buat mamat tu kwn akak tuh,,saya pasrah jela,,huhuhu