^_~

Tuesday, November 1, 2011

Help Me

Help me!!scream this little pet..haha..just wanna tell u all I have many pets in my Mika (my car)..I have monkey..cow.. N apa lg ek..haha..some already been removed from mika coz coz coz macam2 la sebab musababnya..

Oh hey!!ada orang cakap my blog or my writing here more in english..betol ka??cam tak caya ja..oklah..let me craps in malay ok..

Bukan aku tak leh cakap melayu tapi terkadang tu jari ni laju ja type english(padahal english pn tak dapat A)..sampah ja my writing..

Eh what is my main point writing ni??ok I dah lupa..picture?ok tentang picture above its a gift from a friend..kebanyakan gift aku selalu letak dalam Mika coz I travel a lot with Mika..Mika dah macam rumah aku lah..rak kasut pon blh juga coz belambak kasut aku dlm bonet Mika..padahal bukan aku pakai pon..*well its girls bad suka buy shoes but tak pakai sangat*

Oklah..those few days thinking bout photography since I often browse over FTR page..cool pictures with greats quotes..thinking having or owning a great camera n shoot by myself??hell yeah..but deep down I thought arghhh I don't have talent in this field..so browsing around others stuff would be much better for me..
Besides that don't forget I am a Lomographer!!how don't know bout Lomo u r lame..*suka suki jak kan*

OMG*start typing in english lagi*
Turn back to Malay..

Okes my Diana..adus cam kaku kejap ayat2 nak putar jadi Malay..belasah jela ek..

Oh my Diana which is my Lomo camera will be back on track..I had sent my 2nd roll film for process..its black n white film..hope its turn out something..now I still have 3rolls of films..I gonna go n capture instantly with my Diana..*dont think bout adjusting mode just grab n capture*-one of lomography philosophy-

But Lomo is still lomo..I still need Digital camera..not all thing I wish to capture in lomo..what to say we are in urban tremendous living world can't run away from technologies..

Damn it!!keep typing in English..oh well what to say..maybe next entry I will be in Malay 100%..

-oklah sampah yg tak da kena mengena dengan picture just craps bout something that came across my mind-

3 comments:

H Y D E said...

hahahaha. ana gilos-

Faaein Talip Roy said...

thank's sudi melayari teratak FTR. ^^,

jeles kut bila baca entri dalam bahasa inggeris ni.. teringin nak buat cam tu. tapi bila pikir balik grammar hancus selalu terbantut aje nak taip entri dalam BI.. tapi nanti nak terai balik lah..

maybe you can be my English teacher to check my writing.. hehehe.. I wish can write some entries in English.. Ha.. mula dah terabur grammar BI sy tu..

hehehe..

ermm..

Takper.. Lomo pun ok what.. teringin nak beli Lomo sebijik.. tapi fulus pulak tak ada..

*menanti pic-pic lomo di sini.. ^^,

Ana Miyuki said...

Mr hyde:ya saya gilos :p

FTR:lomo murah ja hehe..xmacam dslr tp comitment dia mst beli film n cuci film..my 1st roll I penah share pic kt sini..my 2nd mcm hancus rasanya huhu..but tgu ya..

English I pon hancus..tp sometimes guna english seems kurang harsh..mgkin kalau guna BM bahasa I agak kasar that's y I lagi selesa mnghancuskan english dari memusnahkan bahasa ibunda hehe :D